Tragedija na 10 metara od granice: Četvoročlana porodica se smrzla na -35, jedna od žrtava i beba (FOTO/VIDEO)

21.01.2022

07:20

0

Šend je optužen za za krijumčarenje ljudi, a sledeći put pred sudom biće 24. januara

Tragedija na 10 metara od granice: Četvoročlana porodica se smrzla na -35, jedna od žrtava i beba (FOTO/VIDEO)
Profimedia

Američke vlasti su u četvrtak optužile čoveka za krijumčarenje ljudi iz Kanade, dan nakon što su četiri osobe, uključujući bebu, pronađene smrznute u udaljenom delu Kanade blizu granice kod Minesote.

Kancelarija američkog tužioca saopštila je da je 47-godišnji Stiv Šend uhapšen južno od granice u sredu dok je vozio dvojicu indijskih državljana bez dokumenata.

Agenti američke granične patrole ubrzo su naišli na još pet Indijaca koji su putovali peške, od kojih je jedan nosio ranac koji je pripadao četvoročlanoj porodici koja se izdvojila iz grupe dok su pokušavali da pređu granicu.

 

Upozorili su kanadsku policiju koja je pronašla žrtve - muškarca, ženu, tinejdžera i bebu - na oko 10 metara od granice sa Minesotom. Prve indikacije su da su umrli od izlaganja hladnoći.

- Ove žrtve su se suočile ne samo sa hladnim vremenom, već i sa beskrajnim poljima, velikim snežnim nanosima i potpunim mrakom - rekla je pomoćnica komesara Kraljevske kanadske konjičke policije Džejn Meklači.

Hladnoća praćena jakim vetrom je snizila temperaturu na minus 35 stepeni.

 

Kancelarija američkog tužioca je u saopštenju navela da su četiri žrtve prvo identifikovane kao nestala indijska porodica.

Petoro indijskih državljana objasnilo je da su prešli granicu očekujući da će ih neko pokupiti i procenili su da su hodali okolo više od 11 sati.

Šend je optužen za za krijumčarenje ljudi, a sledeći put pred sudom biće 24. januara.

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi