Apokaliptične scene na Tongi posle erupcije i cunamija: Slojevi pepela, kisele kiše i nestašica vode! (FOTO/VIDEO)

20.01.2022

21:55

0

Novi Zeland i Australija su poslali vojne transportne avione koji nose kontejnere za vodu, komplete za privremena skloništa, generatore, higijenske potrepštine i komunikacionu opremu

Apokaliptične scene na Tongi posle erupcije i cunamija: Slojevi pepela, kisele kiše i nestašica vode! (FOTO/VIDEO)
profimedia-0654577675 - Copyright Profimedia

Pet dana nakon razorne vulkanske erupcije i naknadnog cunamija koji je uništio život pacifičke ostrvske države Tonge, nove slike i video snimci pristižu, prikazujući široko rasprostranjenu štetu na njenom glavnom ostrvu.

Još uvek se mnogo toga ne zna o stanju na 170 ostrva Tonge, pošto se činilo da su subotnji događaji prekinuli jedan optički kabl koji povezuje Tongu sa ostatkom sveta.

 

Jedna telefonska kompanija, "Digicel", saopštila je u četvrtak da je uspela da povrati mogućnost upućivanja međunarodnih poziva sa nekih mesta korišćenjem satelitske veze, ali da će ljudi morati da budu strpljivi zbog velike potražnje. 

Na fotografijama se vide sravnjene kuće i gomile krhotina koje je odneo cunami.

Konzulat Kraljevine Tonge takođe je podelio fotografije automobila i kuća prekrivenih debelim slojem pepela, dok je na zemlji u blizini ležalo spljošteno drveće.

 

Tonganski političar, Vilijami Latu, podelio je video snimak onoga što je nekada bilo "Ha'atafu Beach Resort".

Odmaralište je takođe podelilo fotografije onoga što je ostalo od njihove imovine.

- Ha'atafu Beach Resort je sada neprepoznatljiv i pravo je čudo da su svi živi i zdravi - objavili su na svojoj Fejsbuk stranici.

 

Dva broda novozelandske mornarice stići će u Tongu u petak sa zalihama vode. Količina pepela koja je izbačena iz vulkana kontaminirala je vodu Tongana, a naučnici kažu da bi vulkanski pepeo mogao da izazove kisele kiše u narednim mesecima.

 

Novi Zeland i Australija su takođe poslali vojne transportne avione koji nose kontejnere za vodu, komplete za privremena skloništa, generatore, higijenske potrepštine i komunikacionu opremu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike