Kraljica potpisala, Bakingemska palata saopštila: Princ Endru ostao bez kraljevske titule!

13.01.2022

17:32

0

Princ Endru najveća sramota kraljevske porodice zbog slučaja seksualnog zlostavljanja

Kraljica potpisala, Bakingemska palata saopštila: Princ Endru ostao bez kraljevske titule!
profimedia-0652562671 - Copyright Profimedia

Princu Endruu je oduzeta kraljevska titula, navodi se u saopštenju koje je Bakingemska palata objavila u četvrtak.

- Uz kraljičino odobrenje i saglasnost, vojna pripadnost i kraljevsko pokroviteljstvo vojvode od Jorka vraćeni su kraljici. Vojvoda od Jorka neće više prihvatati nikakve javne dužnosti i braniće ovaj slučaj kao privatni građanin.

Podsetimo, Savezni sudija Luis Kaplan odbio je predlog kraljevske porodice da se odbaci tužba Virdžinije Džufri, koja je optužila princa Endrua za seksualno zlostavljanje.

Endruovi advokati su u svom zahtevu za odbacivanje tužbe tvrdili da je Džufri bilo zabranjeno da ga tuži zbog sporazuma o nagodbi iz 2009. koji je potpisala sa Epstajnom. Sporazum je oslobađao krivice „druge potencijalne optužene“ i sprečavao da ih Džufri da ih tuži, ali je Kaplan u svojoj odluci u sredu napisao da je jezik sporazuma previše dvosmislen da bi on odbacio tužbu protiv Endrua.

AP Photo/Sakchai Lalit, file
 

- Stranke su artikulisale najmanje dva razumna tumačenja kritičkog jezika. Stoga je sporazum dvosmislen. Shodno tome, utvrđivanje značenja jezika objavljivanja u Sporazumu iz 2009. godine mora da sačeka dalji postupak - napisao je Kaplan i dodao da je „jezik“ u sporazumu sam po sebi dvosmislen.

- Ne može se reći da sporazum iz 2009. pokazuje, jasno i nedvosmisleno, da su strane nameravale da „direktno“, „primarno“ ili „značajno“ rade u korist princa Endrua - napisao je sudija.

Džufri (38) je tužila Endrua federalnom sudu na Menhetnu u avgustu, tvrdeći da je bila primorana da ima seks sa princem u tri navrata dok je bila tinejdžerka.

Ona tvrdi da su je na princa Endrua svaki put usmerili finansijer i pedofil Džefri Epstajn i njegova saradnica Gislejn Maksvel.

Zlostavljanje se odigralo u Njujorku, Londonu i na privatnom Epstajnovom ostrvu na američkim Devičanskim ostrvima, navodi se u tužbi.

U tužbi je njeni advokati opisuju kao „dete“ koje je bilo prinuđeno da ima seks sa kraljevićem i koje se plašilo za svoj život ako ne postupi po uputstvima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike