Ko se krije sa druge strane? Upoznavanja putem aplikacija koja su pošla po zlu, ovo je 10 najjezivijih ubistava (VIDEO)

14.01.2022

08:00

0

Svi smo nekada imali loše sastanke, ali šta se dešava kada neko nestane dok je na sastanku s nekim koga je upoznao putem aplikacije?

Ko se krije sa druge strane? Upoznavanja putem aplikacija koja su pošla po zlu, ovo je 10 najjezivijih ubistava (VIDEO)
drustvene mreze ubistvo - Copyright Profimedia/Pixabay

Dosta ljudi u svetu koristi neku aplikaciju za upoznavanje na mreži ili poznaje nekog ko je koristi ili ju je koristio. To može znatno olakšati upoznavanje sa osobom, jer možete izneti svoje želje i ćaskati na mreži da biste je upoznali pre bilo kakvog sastanka uživo.

Svi smo nekada imali loše sastanke, ali šta se dešava kada neko nestane dok je na sastanku s nekim koga je upoznao putem aplikacije? Šta ako bude ubijen? Ne volimo da razmišljamo o takvoj mogućnosti, ali, nažalost, internet predatori koriste aplikacije za sastanke kako bi namamili svoje žrtve zbog pljačke ili napada, a neki od tih susreta završavaju se i ubistvom.

Tako je Tom Rodvel (31), vojnik Kraljevske mornarice pre nekoliko dana osuđen na doživotni zatvor, nakon što je otkriveno da je psihički maltretirao i silovao pet žena, koje je upoznao preko aplikacije Tinder. On, nažalost,nije jedini...

Predstavljamo vam 10 slučajeva koji su pošli po zlu:

1. Smrtonosna trojka

Dana 19. oktobra 2021, 36-godišnja Hajdi Karter upoznala je jednu ženu putem aplikacije za upoznavanje. Tu ženu i njenog dečka ona je pozvala u svoju kuću na piće. Nakon žurke, njih troje su se upustili u seksualni odnos, koju je prekinuo Karterin dečko Keri Hamond. On je zbog svega pobesneo i počeo da tuče par bejzbol palicom, a zatim je vezao Timotija Ajvija lepljivom trakom i seksualno napao ženu.

Hamond je kasnije zadavio Ajvija, a Karterova, koja je držala Hamondov pištolj, pomogla je da zadrži ženu u drugoj sobi. Kada je policija stigla, Hamond je upucan, a Karterova je uhapšena. Žena koja je tom prilikom bila izmaltretirana preživala je. Karterova se sada suočava sa nizom optužbi, uključujući ubistvo, silovanje, zlostavljanje leša...

2. Ispovest u Juti

U rano ujutro, 24. maja 2020, Itan Hansaker je pozvao policiju Lejtona da prijavi da je ubio ženu koju je upoznao na Tinderu. Kada je policija stigla, Ešlin Blek je ležala na podu sa višestrukim ubodnim ranama. Policija je pokušala da je oživi, ali svi napori su bili uzaludni. Proglašena je mrtvom na licu mesta. Hunsaker je rekao da su se njih dvoje sreli u baru i da su potom došli u njegovu kuću na seks.

Probudio se, video Ešlin kako spava pored njega i počeo da je davi. Hunsaker je tada uzeo džepni nož i počeo da ubada ženu dok je ležala na podu njegove spavaće sobe. Imala je ubodne rane na grudima, boku i leđima. Do sada on nije naveo razlog zašto je ubio ženu.

Hunsaker, koji je priznao krivicu i utvrđeno je da je mentalno bolestan u junu 2021, još čeka na izricanje presude.

3. Ubistvo na Floridi

Majkl Haris je uhapšen 23. januara 2021. zbog smrti Bobija Skota. Nestanak šezdesettrogodišnjeg Skota prijavljen je dan nakon njegovog sastanka sa dvadesetogodišnjim Harisom 17. januara. Njih dvojica su se upoznali preko popularne aplikacije za sastanke.

Međutim, pošto se nedelju dana s Bobijem niko nije čuo i nije bilo finansijskih aktivnosti na nekom od njegovih računa, stvari su postale sumnjive. Policija je na kraju pronašla Skotov automobil u Harisovom posedu, ali je Haris rekao policiji da mu je Skot pozajmio vozilo, kao i da ga ni on nije video od njihovog sastanka. Haris je uhapšen zbog ubistva, iako je Skotovo telo pronađeno tek nakon hapšenja.

Medicinski radnik je rekao da je Skot preminuo od posledica udarca tupim predmetom. Veruje se da je Haris internet predator, pošto je putem aplikacije za sastanke upoznao i mnoge druge ljude koje je kasnije opljačkao ili napao. Optužen je za ubistvo drugog stepena i čeka suđenje.

4. Tagged - troje mrtvih

Između avgusta i novembra 2016, četiri žene su stupile u kontakt sa Kalilom Viler-Viverom na aplikaciji za upoznavanje i dogovorile se da se sastanu s njim. Epilog svega toga je da su tri žene ubijene, a četvrta je jedva uspela da pobegne.

Viler-Viver je koristio aplikacije za sastanke i aplikaciju za društvene mreže Tagged da bi namamio svoje žrtve. Njegovi zločini su bili užasni i verovatno bi se nastavili da nije bilo porodice njegove treće žrtve. Dvadesetogodišnjak je bio čuvar, uvek uredan i dobro obučen. Ali gajio je brutalne sklonosti. Ugljenisani ostaci Robin Vest, njegove prve žrtve, pronađeni su u napuštenoj kući, a uzrok njene smrti još nije utvrđen. Njegova druga žrtva Džoan Braun nestala je u oktobru, a njeno telo pronađeno je u decembru. Ustanovljeno je da je uzrok njene smrti davljenje. Sara Batler bila je njegova poslednja žrtva. Pristala je da se upozna sa Viler-Viverom nakon što mu je poslala poruku: „Ti nisi serijski ubica, zar ne?” Pre Sarinog ubistva, četvrta žena se sastala sa Viler-Viverom, ali je uspela da pobegne. Ona je policiji ispričala svoj susret sa njim.

U međuvremenu, Sarini prijatelji i porodica bili su odlučni u tome da otkriju ko je ubio Saru. Pronašli su poruke koje je Sara imala na Taggedu i postavili lažni profil kako bi dogovorili sastanak sa Viler-Viverom. Na naznačenom mestu čekala ga je policija. Viler-Viver se suočio sa optužbama za ubistvo, pokušaj ubistva, otmicu i podmetanje požara. Proglašen je krivim po 11 tačaka u decembru 2019. i osuđen na 160 godina zatvora 2021. godine.

5. Tinder - Meksiko


Dvadesetšestogodišnja Fransija Rut Ibara nestala je 3. decembra 2016. Otkriveno je da se Rutova tajno zabavljala sa Emanuelom Delanijem Valdezom Bokanegrom. Par se upoznao na Tinderu i zabavljao se nekoliko meseci. Bokanegra je odbio da se sastane sa Rutinim prijateljima i porodicom, a postao je interesantna osoba kada je objavljeno da je Fransija poslednji put viđena u njegovom stanu u Leonu u Meksiku.

Nakon istrage, policija je pronašla vreću ljudskih kostiju. DNK test je potvrdio da su ostaci Rutini. Bokanegra ju je ubio i rastvorio njeno telo u bačvi s kiselinom. Kada su ga istražitelji pitali zašto je ubio Rutovu, Bokanegra je rekao da je to uradio zato što je ona odbila da ima seks sa njim. Bokanegra je bio ravnodušan prema optužbama koje su iznesene protiv njega.

6. Grindr - dvostruko ubistvo


U proleće 2021, 19-godišnji Talent Bredli upoznao je dvojicu muškaraca putem aplikacije za upoznavanje Grindr. Nakon što je uhapšen, priznao je da je 26. maja sreo i izbo nožem 62-godišnjeg Roberta Gudriča.

Policija ga je povezala sa crvenom "tojotom" koja se videla na kamerama u komšiluku u blizini Gudričeve kuće. Vozilo je kasnije pronađeno u Bredlijevoj kući. Drugi muškarac, 63-godišnji Rendi Gvirc, takođe je bio Bredlijeva žrtva. Kada je Gvircova porodica prijavila da ne može da ga pronađe, policija je otišla u njegovu kuću i pronašla ga mrtvog, s višestrukih ubodima nožem.

Policija veruje da je Gvirc umro istog dana kada i Gudrič, ali njegovo telo nije otkriveno do 7. juna. Bredli se suočio sa optužbama za ubistvo, teško ubistvo i provalu. Međutim, optužbe su odbačene krajem 2021. godine, nakon što je Bredli izvršio samoubistvo u zatvoru, čekajući suđenje.

7. Osuđen na 26 godina zatvora


Putem aplikacije PlentiofFish, Karl Langdel je 23. decembra 2015. upoznao Kejti Lok. Langdel je pre toga dve godine proveo u psihijatrijskim bolnicama jer ima nasilne seksualne fantazije, koje su uključivale ubistvo žene i iživljavanje nad njenim mrtvim telom.

Posle njegovog izlaska iz bolnice, Kejti se, nažalost, susrela sa njim na PlentiofFishu. Nakon sastanka, par je otišao u hotel. Ujutro je osoblje ustanovilo da u sobi nema posteljine i peškira, a primetili su i da je brava na prozoru polomljena.

Kejtin otac je podigao uzbunu zato što nije došla kući. Potom je posetio Langdelovu majku. Ona je nakon toga pozvala Langdela, koji je sve priznao. Ustanovljeno je da je Kejti udavljena, a Karl je uhapšen nekoliko sati nakon priznanja krivice. Osuđen je na 26 godina zatvora.

8. Ubila ga i ukrala mu stvari iz stana

Šakira Grejem upoznala je Mešaha Kornvola putem aplikacije za sastanke. Potom su odlučili da se lično sretnu u Mešahovoj kući 15. decembra 2018. Nekoliko dana kasnije, policija je odgovorila na poziv žene koja je zatekla svog sina Mešaha u krvi u podrumu njegovog doma. Utvrđeno je da je Mešah upucan više puta.

Grejemova je uhapšena ubrzo nakon što je Mešahovo telo otkriveno. Ispostavilo se da se dva dana nakon njihovog sastanka Grejemova vratila u Mešahov dom i ubila ga, a zatim ukrala razne stvari iz njegove kuće. Grejemova je proglašena krivom za ubistvo, krađu i prodaju ukradene imovine. Osuđena je na doživotni zatvor, sa šansom za uslovni otpust posle 25 godina.

9. Dvostruko ubistvo


U oktobru 2020, Džamal Haris i Džesika Trouilet upoznali su se putem aplikacije za sastanke Tagged, a potom su se i lično sreli. Džesika je izrazila svoje razočaranje Harisovim izgledom rekavši mu da ne liči na osobu sa slike njegovog profila i da ima glavu bundeve.

Nekoliko dana kasnije, 3. oktobra 2020. godine, tela Džesike Trouliet i njenog oca Roberta Templeta mlađeg otkrivena su u njenom crnom automobilu "merkur". Oboje su upucani u potiljak. Rođaci su obavestili detektive o tome da je Džesika imala sastanak sa muškarcem pre ubistva, što je odvelo policiju do Harisa. On je priznao da se sreo sa Džesikom nekoliko dana pre njenog ubistva.

Policiji je rekao da se noć završila rano, zbog određenih neslaganja. Detektivi veruju da je Džesika pristala da odveze Harisa kući, a da je njen otac došao na vožnju. Haris ih je, navodno, ubio nakon što je Džesika zaustavila auto. Na kraju, Haris je uhapšen 21. oktobra, i trenutno se suočava sa dve optužbe za ubistvo prvog stepena.

10. Verio je, pa ubio


Entoni Lou i Ketrin Smit upoznali su se na PlentiofFish-u 2017. i posle samo nedelju dana su se verili. Međutim, nije sve bilo idealno, jer je Lou lagao o svojim godinama, rekavši da je deset godina mlađi. Takođe je rekao da se zove Toni Mur. 

Lou je odmah stavio do znanja Ketrin da joj ne veruje i da će joj često slati poruke tokom dana. Samo šest nedelja nakon što je par počeo da izlazi, Ketrinina majka je osetila da nešto nije u redu jer nije mogla da stupi u kontakt sa svojom ćerkom. Nakon što je porodica uporno zvala Ketrin i kontaktirala s njenim prijateljima da proveri da li su se čuli sa njom, pozvala je policiju.

Detektivi su Ketrinino telo otkrili u njenoj kući. Ubodena je 33 puta u vrat, grudi i srce. Policiji nije trebalo dugo da sazna da ju je ubio Lou, koji je ubrzo uhapšen. Osuđen je na kaznu zatvora od najmanje 18 godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike