Pronalazio žrtve preko Tindera: Manijak zlostavljao devojke, jednoj čak napisao - "Kad mogu ponovo da te silujem?"

11.01.2022

13:26

0

Osuđen je na doživotni zatvor

Pronalazio žrtve preko Tindera: Manijak zlostavljao devojke, jednoj čak napisao - "Kad mogu ponovo da te silujem?"
tom rodvel - Copyright Cleveland Police

Tom Rodvel (31), vojnik Kraljevske mornarice, osuđen je na doživotni zatvor, nakon što je otkriveno da je psihički maltretirao i silovao pet žena, koje je upoznao preko aplikacije Tinder.

Među žrtvama su bile i tri studentkinje, a Tom se svakoj javljao navodno tražeći ozbiljnu vezu.

Na sudu su izneti stravični detaji monstruoznih napada, među kojima se i izdvaja onaj gde se ističe da je neke žene silovao i na spavanju, a jednoj od svojih žrtava je poslao poruku sa pitanjem "Kada te mogu ponovo silovati?"

Najmanje 12 godina zatvora

Sudija je nakon iznesene presude izjavio da je Rodvel "zavisan od osećaja moći" koji je imao nad ženama, čije je živote "upropastio".

- Serijski ste silovali pet mladih žena u onome što se po mom sudu može opisati samo kao kampanja silovanja. Vi ste bezosećajni seksualni grabljivac čija je jedina briga bila za sopstveno zadovoljstvo. Niste obraćali pažnju na osećanja i želje žena koje ste silovali, posebno ako su vam one stajale na putu da ispunite svoje želje. Pod maskom pretvaranja da tražite veze, iskoristili ste ih koristeći psihološki pritisak i manipulaciju, kao i grubu fizičku silu. Pokušali ste da umanjite njihovo samopouzdanje i samopoštovanje. Svaka na svoj način je bila ranjiva i vi ste to znali. Zato ste ih ciljali. Vi ste na mnogo načina uništili njihove živote i pun sam divljenja što su se javile da obaveste policiju šta ste uradili - obratio se sudija osuđenom.

Sudija Votson je rekao da Rodvel predstavlja "stvarni i značajan rizik" za svaku ženu sa kojom se susreće i dodao je:

- Vi ste nesumnjivo opasan čovek.

Silovatelj povratnik

Rodvel, koji ima tetovaže na licu, priznao je 10 tačaka silovanja, jednu tačku za pokušaj silovanja i jedan seksualni napad između 2017. i 2020. godine.
Svoju prvu žrtvu silovao je četiri puta 2017. godine, drugu u istoj godini, treću je silovao 2017. i 2019. godine, a četvrtu je silovao 2020. godine.

 Tužilac Ričard Benet rekao je Tisajd kraun sudu:

- Optuženi bi, koristeći društvene mreže, kontaktirao veliki broj neudatih mladih žena i kada bi bio u kontaktu sa njima, fizički i seksualno ih zlostavljao. On je i psihički manipulisao njima i u nekim slučajevima učinio da se osećaju bezvredno. Uticaj na žrtve je jasan u njihovim ličnim izjavama. Jasno je da je optuženi seksualno uznemiren vršenjem fizičkog nasilja nad ovim žrtvama. Takođe bi bio seksualno uzbuđen kada bi vršio seksualnu aktivnost bez pristanka. Prva žrtva bila je studentkinja koju je upoznao preko Tindera 2017. godine. Ona je patila od depresije i anksioznosti, a optuženi je to koristio i rugao joj se zbog toga. Bio je i nasilan prema njoj, šamarao je i udarao - rečeno je u sudu.

Jedna od oštećenih, opisala je kroz šta je prolazila.

- Bio je nasilan i tražila sam da prestane, ali je on tada počeo da je guši i ošamario me je.

Tužioci su rekli da je u razgovorima između njih Rodvel rekao da voli „grube odnose“.

- Jednom prilikom je žrtva bila u krevetu sa optuženim i on je jasno dao do znanja da želi odnose. Ona je rekla da ne želi da ima odnose sa optuženim, a on je odgovorio da to „nije njena odluka“.

Kako je dalje opisala, potom ju je gurnuo na krevet i imao seksualne odnose sa njom. Ona je opisala da ju je optuženi silovao u više navrata i da bi se vratio kući sa posla u mornarici, kada je bio stacioniran u Škotskoj. On bi je prisilio na odnose protiv njene volje.

Kada mogu opet da te silujem?

Druga žrtva je takođe bila studentkinja koju je Rodvel upoznao tokom 2017. godine. Prilikom njihovog prvog sastanka, bacio joj je kontraceptivne pilule u kantu, a drugi sastanak bio je u stanu.

Tada ju je napao, uprkos devojčinim molbama da je ostavi na miru, uz komentar "Ne možeš ništa da uradiš jer sam jači od tebe".

Kasnije joj je poslao poruku sa pitanjem: "Kada mogu ponovo da te silujem?"

 U ličnoj izjavi žena je rekla:

- Ostavio me je da se osećam ranjivo i posramljeno i da se pitam da li je trebalo da vidim crvene zastavice u njegovom ponašanju.

Treća žrtva je takođe bila student, a ovaj put, Rodvel se poigravao sa njenom psihom.

Naime, uprkos insistiranjem da koriste zaštitu tokom odnosa, osuđenik je odbijao.

Monstrum je išao toliko daleko, da ju je čak silovao dok je spavala i postajao sve nasilniji kako je vreme prolazilo, a počeo je i da je udara pesnicom po potiljku tokom seksualnog čina. 

- Udarao bi je sve jače i jače, a ponekad četiri ili pet puta tokom noći.  Kasnije bi joj rekao da je to zaslužila jer je bila "k*rva".

"Ja te posedujem"

Napadnuta žena uspela je da smogne snage i opiše svoje muke na sudu.

- Razmišljala sam kako da se ubijem da pobegnem od zlostavljanja. Mislila sam da će me Tom ubiti i da nije bio uhapšen, mislim da bi ubio nekoga.

Četvrta žrtva je otišla na sastanak sa Rodvelom na muzički događaj i probudila se u hotelu i zatekla ga kako je vuče za kosu i tera na seksualni čin.

Njegova peta žrtva je takođe upoznala Rodvela preko Tindera i pretrpela je slično iskustvo, 2019. godine.

Na sudu je rečeno:

- Od samog početka, u porukama joj je rekao da želi da je „poseduje“ i „da je udavi“. „Jasno je stavio do znanja da ne želi da razgovara ni sa kim drugim i rekao joj da izbriše svoju Tinder aplikaciju. Kada su se prvi put sreli, on se u suštini pozvao u njen dom. Ona je opisala više prilika kada ju je optuženi seksualno zlostavljao ili silovao. Sud je čuo da je on tada razgovarao sa drugom ženom i rekao svojoj petoj žrtvi da će ona morati da bude „potpuno pokorna na sve načine“ ako želi da ga vrati.

Ženina izjava pročitana je na sudu.

- Bila sam zatvorenik u svom domu sa čudovištem. Moja osećanja nikada nisu razmatrana, uzeo je sve što sam imala da dam. Moram da živim u kući u kojoj sam bila  fizički, emocionalno i seksualno zlostavljana i na to se svakodnevno podsećam.

Nakon izricanja presude, detektiv policajac Rik Sainsburi odao je počast ženama koje su smogle snage da ispričaju kroz šta su prošle.

Sada mu sleduje najmanje 12 godina zatvora do doživotne kazne, a iako nikada nije osuđen, već je bio optuživan za silovanje u Škotskoj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike