Milioner i okoreli ubica umro u 78. godini: Slučajno priznao zločine jer je zaboravio da je mikrofon uključen (VIDEO)

11.01.2022

08:32

0

Autor: 24sedam

Slučaj Roberta Dursta decenijama je intrigirao američku javnost

Milioner i okoreli ubica umro u 78. godini: Slučajno priznao zločine jer je zaboravio da je mikrofon uključen (VIDEO)
robert durst - Copyright Profimedia

Američki milioner i osuđeni ubica, Robert Durst, preminuo je u 78. godini.

On je poticao iz jedne od najvećih njujorških porodica vlasnika nekretnina, a izdržavao je doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva najbolje prijateljice Suzan Berman.

Ubio ju je da ne bi policiji pričala o nestanku njegove žene, a veruje se da kriv i za još dva ubistva.

Advokat je potvrdio da je Durst preminuo u lokalnoj bolnici, u koju je bio primljen zbog testiranja. Došlo je do zastoja rada njegovog srca i lekari nisu uspeli da ga ožive.

Durst je, pošto je u oktobru osuđen na doživotni zatvor, samo nekoliko dana kasnije primljen u bolnicu zbog infekcije koronavirusom. Njegov advokat je tada saopštio da Durst diše uz pomoć respiratora.

Američki tajkun, o kojem je HBO snimio i dokumentarac "The Jinx", u septembru je proglašen krivim za ubistvo Bermanove, da bi je sprečio da policiji otkrije detalje o nestanku njegove supruge Ketlin dve decenije ranije.

Sudija je odbacio zahtev odbrane za novo suđenje, ocenivši da ima dovoljno dokaza, i to zastrašujućih, o njegovoj krivici.

Sud je saslušao i sina žrtve. Rođaci Suzan Berman molili su ga pred sudom da kaže gde se nalazi telo njegove supruge Ketlin.

Tokom suđenja, Durst koji se izjasnio da nije kriv, skoro nepomično je sedeo u kolicima.

Tužioci smatraju da je Bermanova svojevremeno pomogla Durstu da prikrije ubistvo supruge Ketlin.

 

 

Inače, uhapšen je u martu 2015. godine, uoči emitovanja poslednje epizode pomenutog biografskog dokumentarca koji je emitovan u šest delova.

Serija se bavila drugom krvavom epizodom iz života Roberta Dursta, ubistvom komšije koga je kasnije raskomadao i bacio u more. On je oslobođen krivice za taj zločin, zahvaljujući vojsci prestižnih advokata koji su ga branili na osnovu raznih argumenata, uključujući legitimnu odbranu, slučajno ispaljivanje metka i činova počinjenih pod uticajem alkohola.

Zanimljivo je da je konačno raskrinkan kada je, tokom snimanja filma, mrmljao u mikrofon, zaboravljajući da je i dalje uključen.

- Šta sam uradio, očigledno sam ih sve ubio - rekao je tada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike