Papa Franja uhvaćen u noćnom šopingu: Evo šta je pazario (FOTO/VIDEO)

12.01.2022

08:06

0

Ovo nije prvi put da papa nakratko ode iz Vatikana zbog ličnih potreba

Papa Franja uhvaćen u noćnom šopingu: Evo šta je pazario (FOTO/VIDEO)
paap - Copyright printscreen/youtube/Javier Martínez-Brocal

Papa Franja, zaljubljenik u klasičnu muziku, iskrao se u utorak uveče iz Vatikana da bi posetio stare prijatelje koji vode prodavnicu ploča u Rimu. Tom prilikom od njih je dobio CD na poklon.

Poseta je trebalo da ostane privatna, ali Havijer Martinez-Brokal, reporter televizijske novinske agencije Rome Reports, slučajno je bio u blizini, snimio njihov susret i objavio ga na Tviteru.

Fransis je ostao u prodavnici ploča "StereoSound" u blizini drevnog Panteona više od 10 minuta. Portparol Vatikana rekao je da je Franja otišao tamo da blagoslovi radnju, jer je nedavno renovirana.

Martinez-Brokal je rekao za Rojters da su mu vlasnici radnje rekli da su se sprijateljili sa papom pre mnogo godina, kada je bio kardinal Horhe Mario Bergoljo, nadbiskup Buenos Ajresa.

Posećivao je njihovu radnju da bi kupio ploče i CD-ove klasične muzike kada je bio u Rimu zbog crkvenog posla i odsedao u obližnjoj rezidenciji namenjenoj za posete sveštenika.

Rekli su da su papi dali CD sa klasičnom muzikom, ali su odbili da budu konkretniji. Poznato je da Fransis voli Betovena, Mocarta i Baha - pa čak i tango muziku iz njegove rodne Argentine. Na snimku se vidi papa koji izbegava neprobojne automobile i ulazi u jednostavan beli "fijat 500" sa vatikanskim tablicama.

Nije to bio prvi put da je papa posetio rimsku radnju. Godine 2015, dve godine nakon izbora, naručio je nove naočare od rimskog optičara. Trebalo je da mu budu isporučene u Vatikan, ali je odlučio da ih sam preuzme.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike