Izrael optužen da koristi delfine ubice: Hamas uhvatio "operativca", objavio fotografiju opreme koju je nosio (FOTO)

11.01.2022

18:26

0

Korisnici društvenih mreža ismejali su islamističku organizaciju zbog najnovije tvrdnje

Izrael optužen da koristi delfine ubice: Hamas uhvatio "operativca", objavio fotografiju opreme koju je nosio (FOTO)
profimedia-0227274792 - Copyright Profimedia

Palestinska sunitsko-islamistička organizacija Hamas, koja vlada u Pojasu Gaze, tvrdi da je njene pomorske komandose napao delfin.

Prema pisanju izraelskih medija, Hamas je saopštio da je delfin bio operativac izraelskih oružanih snaga i da je bio u borbenoj opremi.

"Izraelske snage su koristile delfina da napadnu ljude žabe Hamasa", objavio je list Al-Kuds, ali nije navedeno kada se to tačno dogodilo.

- Pomorske operativce Hamasa jurio je u moru delfin opremljen spravom koja može da ih ubije - rekao je Abu Hamza, portparol pomorskih komandosa vojnog krila Hamasa Brigada Al-Kasam.

- Ubice delfini postoje, sudeći po onome što je objavio Hamas - naveo je na Tviteru Džo Trazman, analitičar u američkoj Fondaciji za odbranu demokratija.

Član Hamasove jedinice ljudi žaba pronašao je delfina ubicu, koji je na sebi imao opramu prikazanu u publikaciji te organizacije.

 

 

Nije objašnjeno kako ta naprava funkcioniše i šta je ona zapravo, a Al-Kuds tvrdi da se još jedan sličan incident dogodio u avgustu 2015. godine, kada je uočen morski sisar opremljen kamerom i oružjem na daljinsko upravljanje koje može da ispaljuje projektile nalik na harpun.

Isti list tvrdi da je Hamas uspeo da uhvati tog delfina, ali ne navodi šta se s njim desilo i da li je i dalje u zatočenistšvu.

Kako piše BBC, delfina su izraelske snage pretvorile u ubicu "protiv njegove volje".

Korisnici društvenih mreža ismejali su Hamas zbog najnovije tvrdnje, a neki korisnici Tvitera su postavili pitanje da li je delfin imao lasersko oružje, što je aluzija na zlikovce iz komedije Ostin Pauers koji zahtevaju da ajkule imaju lasere na glavama.

Izrael je i ranije optuživan da je koristio naoružane životinje u vojne svrhe.

Morske životinje se koriste u vojne svrhe ali obično za nadgledanje, a ne ubistva kako tvrdi Hamas.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike