"I njega i njegovih 12 majmuna": Osuđen jer je pretio Trampu ubistvom!

10.01.2022

21:30

0

Slučaj je pokrenut pošto bivši republikanski predsednik nastavlja da iznosi tvrdnje da je zbog široko rasprostranjene izborne prevare izgubio od demokrate Džoa Bajdena

"I njega i njegovih 12 majmuna": Osuđen jer je pretio Trampu ubistvom!
Profimedia - Copyright Profimedia

Muškarac iz Njujorka je krivično optužen jer je pretio ubistvom bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu, koga je jednom nazvao "Hitlerom".

Tužioci su rekli da je optuženi Tomas Velnički (72) sa Rokavej Biča zapretio da će učiniti "sve što može" da obezbedi Trampovu smrt, a jednom se raspitivao o zaštiti Tajne službe za bivše predsednike i njihovu decu.

Velnički je optužen za pretnje ubistvom, pretnje kidnapovanjem i nanošenjem telesnih povreda Trampu.

Slučaj je pokrenut pošto bivši republikanski predsednik nastavlja da iznosi tvrdnje da je zbog široko rasprostranjene izborne prevare izgubio od demokrate Džoa Bajdena.

Grupa Trampovih pristalica napala je američki Kapitol 6. januara 2021. u neuspelom pokušaju da poništi izborne rezultate.

Tužioci su rekli da je gospodin Velnički izrazio interesovanje za Trampovu smrt između jula 2020. i decembra 2021, tokom i nakon Trampovog predsedavanja u nekoliko dobrovoljnih komunikacija sa policijom Kapitola SAD i Tajnom službom.

Velnički je navodno rekao policiji Kapitola u intervjuu u julu 2020. da će Tramp "nabaviti oružje" ako izgubi izbore i odbije da se povuče.

Tužioci su rekli da je gospodin Velnički pozvao Tajnu službu oko 4. januara 2021, preteći da će ubiti Trampa i 12 neimenovanih pristalica Kongresa, nazvavši ih "majmunima".

- I njega i njegovih 12 majmuna - navodno je Velnički rekao u pretnji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike