Francuskog političara zasuli blatom ispred njegove kuće zbog kovid propusnica (VIDEO)

10.01.2022

09:21

0

Političari iznenađeni revoltom građana

Francuskog političara zasuli blatom ispred njegove kuće zbog kovid propusnica (VIDEO)
klero - Copyright Profimedia

Francuski političar, Stefan Klero, član vladajuće stranke "Republika u pokretu" francuskog predsednika Emanuela Makrona, izjavio je danas da su ga tokom vikenda napali demonstranti koji su protestovali zbog uvođenja kovid propusnica.

- Očigledno ću pokrenuti sudski postupak. Neki ljudi misle da se ne donose prave odluke. Svi putem pošte dobijamo pretnje smrću, a ovo u jednom trenutku mora da prestane - rekao je Klero.

Francuska ministarka spoljnih poslova Anik Žirarden osudila je napad na Kleroa, objavivši na Tviteru sliku incidenta, na kojoj se vidi kako ga demonstranti gađaju blatom dok stoji ispred svoje kuće.

 

 

- Napad na Stefana Kleroa ispred njegove kuće tokom demonstracija protiv zdravstvene propusnice je potpuno neprihvatljiv. Slike su izuzetno šokantne - napisala je Žirarden.

Napad na Kleroa, koji se dogodio u nedelju, dogodio se usred sve većeg gneva javnosti u Francuskoj koji je izazvala jedna Makronova izjava.

Naime, francuski predsednik je nedavno rekao da želi da “iznervira“ nevakcinisane ljude tako što će im život toliko zakomplikovati da će na kraju morati da se vakcinišu protiv kovida 19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike