Antivakseri sa protesta poručili da će nervirati Makrona: Francuski predsednik bi da ih primora na vakcinu!

08.01.2022

16:42

0

Demonstranti optužuju Makrona da gazi njihove slobode i nejednako tretira građane

Antivakseri sa protesta poručili da će nervirati Makrona: Francuski predsednik bi da ih primora na vakcinu!
makron - Copyright Johanna Geron, Pool Photo via AP

Danas su širom Francuske održani protesti protiv obavezne imunizacije i vladinih mera, na kojima je kritikovana namera predsednika Emanuela Makrona da pooštri ograničenja za one koji odbijaju vakcine protiv kovida 19.


Makron je ove nedelje poručio da želi da "nervira nevakcinisane" tako što bi im život toliko zakomplikovao da bi na kraju bili primorani da prime vakcinu.

- Nevakcinisani su neodgovorni i nedostojni da se smatraju građanima - dodao je francuski predsednik, prenosi Rojters.

U Parizu su danas demonstranti uzvratili tako što su preuzeli njegov žargonski način izraživanja, i poručili da će oni "nervirati ” predsednika.

Drugi su nosili transparente na kojima je pisalo „Ne za vakcina propusnicu“, što se odnosi na Makronov pritisak da se zakonski zahteva dokaz o vakcinaciji za ulazak u zatvorene prostore kao što su kafići, barovi i muzeji.

Na televizijskim snimcima može se videti da je došlo do sukoba između demonstranata i policije na skupu u Parizu, a demonstranti su se takođe okupili na ulicama i drugih francuskih gradova, između ostalih i u Marseju, Nantu i Le Manu, navodi Rojters.

Demonstranti optužuju Makrona da gazi njihove slobode i nejednako tretira građane, a francuski predsednik je poručio da slobode nose odgovornosti koje uključuju i zaštitu zdravlja drugih.

Francuska je u petak, po drugi put za nedelju dana, zabeležila više od 300.000 novih slučajeva zaraze korona virusom, dok hospitalizacije, kao i broj pacijenata sa kovidom 19 na intenzivnoj stalno rastu, što stavlja zdravstveni sistem pod veliki pritisak, dodaje Rojters.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike