Građani pozvani da velikog vođu "brane životom": Severna Koreja na specifičan način slavi 10 godina vladavine Kim Džong Una

31.12.2021

07:05

0

Takođe je pozvao na izgradnju modernije, naprednije vojske koja služi kao "pouzdan čuvar države i naroda"

Građani pozvani da velikog vođu "brane životom": Severna Koreja na specifičan način slavi 10 godina vladavine Kim Džong Una
Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severna Koreja je obeležila 10 godina od dolaska Kim Džong Una na vlast pozivanjem vojske te zemlje od 1,2 miliona ljudi da se ujedine iza njega.

List "Rodong Sinmun", zvanično glasilo vladajuće Radničke partije, pozvao je vojne vođe da postanu "neosvojiva tvrđava i zidovi otporni na metke koji će predano braniti (Kima) svojim životima".

U propagandnom listu je pozdravljeno Kimovo "energično vođstvo" u pokretanju ofanziva "širom zemlje za novi napredak i iskorak napred dok tvrdoglavi napadački duh prožima vreme".

Takođe je pozvao na izgradnju modernije, naprednije vojske koja služi kao "pouzdan čuvar države i naroda".

Kim je postao vrhovni lider Severne Koreje 29. decembra 2011, nakon smrti njegovog prethodnika i oca, Kim Džong Ila, 17. decembra te godine od srčanog udara.

Godišnjica dolazi kada su lideri Severne Koreje sazvali veliku političku konferenciju na kojoj se očekivalo da će zvaničnici razgovarati o odnosima Pjongjanga sa Sjedinjenim Državama i problemima izazvanim pandemijom koronavirusa.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike