Pao ruski pukovnik zbog mita: Posebnu pažnju privukla njegova vila sva u zlatu! (VIDEO)

21.07.2021

16:40

0

Autor: Nataša Pavlović

Oduzete su velike sume novca i luksuzni automobili

Youtube/Россия 24

Načelnik ruske saobraćajne policije za Stavropoljsku teritoriju, pukovnik Aleksej Safonov, uhapšen je zbog primanja mita, a snimci njegove vile posebno su privukli pažnju javnosti.

Pročitajte još

Tokom istrage, obavljeno je više od 80 pretresa, a oduzete su velike sume novca i luksuzni automobili.

Kako se saznaje, Safonov, koji je bio na čelu saobraćajne policije od 2012. godine, vodio je grupu koja je primala mito na veoma visokom nivou. Preti mu 15 godina zatvora i novčana kazna sedam puta veća od suma koje je nezakonito primio.

Članovi njegove grupe su godinama izdavali lažne propusnice i dozvole za transport robe i građevinskog materijala, i tolerisali su brojne saobraćajne prekršaje. Veruje se da su tako nezakonito stekli oko 19 miliona rubalja. Privedeno je više od 35 saobraćajnih policajaca. Optuženi su za primanje mita, zloupotrebu položaja i druga krivična dela. Oni su mito uzimali od vozača šlepera koji su prevozili veću količinu robe od dozvoljene.

Policija je objavila i snimak vile u kojoj je Safonov živeo.

Pročitajte još

Na snimcima se vidi enterijer obložen zlatom u stilu Versajskog dvorca, dvorište oko vile sa nekoliko parkiranih stranih automobila i velike sume novca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti