Recept dana: Domaća kisela čorba okrepljuje telo i može da zameni obrok

01.01.2021

07:08 >> 22:58

0

Autor: Z. A.

Osetićete se bolje posle prve kašike

Recept dana: Domaća kisela čorba okrepljuje telo i može da zameni obrok
Copyright Profimedia

Ukoliko ste ovih dana uspeli da pojedete i čorbicu, svaka čast. Ne morate na detoksikaciju, ali danas bi valjalo da pojedete finu okrepljujuću čorbicu povrća i piletine po starom receptu.

Jedino što ćete morati malo duže da je kuvate, ali koristi koje će vaš organizam osetiti već nakon prve kašike vredan je svakog minuta provedenog u kujni.

možete da pripremite i

Sastojci:

  • 1 manje pile (oko 1,5 kg) ili pola većeg pileta
  • 1 veliki crni luk
  • 2–3 šargarepe
  • 2–3 bele zeleni
  • celer veličine jajeta
  • 2 lovorova lista
  • pola šolje pirinča
  • 2 limuna
  • 3–4 žumanca
  • 150–200 ml pavlake za kuvanje
  • mirođija
  • peršun
  • so i biber

Priprema

1. U dublji lonac stavite pile i nalijte vode. Posolite i ostavite da provri.

2. Smanjite vatru i skidajte penu koja se pravi. Kad skinete penu, dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva.

3. Kad se piletina skuva, izvadite je i poskidajte kosti i kožu, usitnite i vratite u lonac. Kad dodate meso, dodajte i pirinač.

4. Posle 15 minuta kuvanja, pomešajte sok od limuna sa žumancima, pa dodajte pavlaku i dobro sjedinite. Polako sipajte tu smesu u lonac uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu.

5. Dodajte peršun i mirođiju i poslužite čorbu dok je vrela.

Bon appetit!!!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike