Ovako izgleda stan bračnog para iz Nemačke koji ima 444 novogodišnje jelke (FOTO/VIDEO)

11.12.2021

18:19

0

Okićene jelke su svuda po stanu, u hodnicima, spavaćoj i radnoj sobi - zauzimaju bukvalno svaki slobodan prostor

Ovako izgleda stan bračnog para iz Nemačke koji ima 444 novogodišnje jelke (FOTO/VIDEO)
Novogodišnja jelka - Copyright Profimedia

Jedna porodica  iz Nemačke postavila je novi svetski rekord nakon što je u stan postavila 444 novogodišnje jelke. Tomas Džeromin (55) koji za sebe kaže da je “lud za Božićem” oborio je svetski rekord po broju božićnih jelki u jednom domu.

On je u svoj  stan površine sto kvadrata u nemačkom gradu Rintelnu smestio 444 okićena novogodišnja drvca, dvadeset više nego prošle godine.

One su doslovno svuda po stanu - u hodnicima, spavaćoj i radnoj sobi, iskoristio je svaki slobodan prostor svog doma da ih smesti i dekoriše.

Profimedia
 

Nemački institut za rekorde (RID) katalogizuje neverovatne globalne podvige poput Ginisove knjige rekorda posetio je Tomasa i njegovu ženu Suzan u njihovom stanu u  Donjoj Saksoniji.

Oni su i službeno potvrdili da se radi o “najviše ukrašenih božićnih jelki na jednom mestu”.

Profimedia
 

Sudija zapisničar Olaf Kuhenbeker je rekao:

- Porodica Džeronim je zaista svetski rekorder. Ove sezone, ovde u ovoj kući u Rintelnu stoje 444 novogodišnjih jelki. Sve sam ih ručno prebrojao, to je zaista tačno. Ono što je za nas važno, za naš zapisnik, jeste da je drveće zapravo u potpunosti ukrašeno - dodao je zapisničar Olaf, piše Miror.

Džeromin kaže da mu za ukrašavanje ovih jelki bilo potrebno 47.000 lampica da ih osvetli i  10.000 ukrasa da ih sve dekoriše. Najviše drvo od 3,5 metra, visi sa plafona i ono što je interesantno - kod Tomasa u domu nijedna jelka nije isto ukrašena.

Profimedia
 

Jelke preko godine drži na tavanu, a u stan počinje da ih spušta još u septembru mesecu!

Dok nije bilo pandemije, mnogi su dolazili da vide njegovo božićno čudo, dolazili su im gosti čak iz Japana, ali sada to nije moguće jer zbog količine jelki u stanu nije moguće održavati distancu.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike