Genijalno: Sedam stvari koje možete ukloniti penom za brijanje, a nisu dlake

23.01.2021

11:28 >> 11:25

0

Autor: Z. A.

Koristi ovog kozmetičkog preparata za muškarce su iznenađenje

Genijalno: Sedam stvari koje možete ukloniti penom za brijanje, a nisu dlake
Copyright Pexels

Police supermarketa pune su sredstava za čišćenje i za sve mrlje postoji prikladan proizvod – od univerzalnog sredstva za čišćenje, preko sredstva za uklanjanje mrlja, do sredstva za čišćenje rerne. Međutim, da li je ikome zaista potrebno toliko različitih proizvoda za čišćenje?

Sledeći put za neka od uflekanih ili zamašćenih mesta u domu možete da upotrebite nešto što već imate kod kuće – recimo, penu u sperju, budući da ona postoji u gotovo svakom domaćinstvu, čaki i u onim bez muškarca koji se brije.

možda će vas i ovo zanimati

Pena za brijanje u spreju jeftina je i svestrana. Sadrži mnoge aktivne sastojke koji uklanjaju masnoće i tvrdoglave mrlje, što je čini savršenim saveznikom za čišćenje, piše miss7.24sata.hr.

1. Uklanja mrlje sa tepiha i presvlaka

Uklanjanje mrlja sa presvlaka ili tepiha često nije tako lako. Umesto skupog sredstva za čišćenje, sledeći put upotrebite penu za brijanje. Jednostavno poprskajte malo pene na tepih, ostavite da se prosuši, a zatim je obrišite ili uklonite usisivačem.

2. Polira čelik i čini hrom sjajnim

Čelik i hrom lako mogu opet zasijati s malo pene za brijanje jer ona odbija vodu pa tako sprečava ružne mrlje od kamenca. Jednostavno nanesite malo pene na odgovarajuće površine i prebrišite ih.

3. Četku za kosu čisti brzo i jednostavno

Naše četke za kosu ne samo da skupljaju kosu, već i perut, prašinu i masnoću. Kako biste se rešili prljavštine, jednostavno namočite četku kremom za brijanje i prljavština će se lako isprati vodom.

Pixabay

4. Čisti rernu

Čišćenje pećnice nije nimalo prijatan zadatak – naime, uglavnom je koristite dok masnoća i ostaci hrane ne zagore. I ovde je pena za brijanje pravo čudo za čišćenje: jednostavno poprskajte rernu penom za brijanje, pustite da se prosuši i naslage masnoće se onda lako mogu očistiti sunđerom.

5. Nakitu od bakra vraća sjaj

Ako imate bakarni nakit, verovatno znate da bakar s vremenom gubi sjaj i boju. Pena za brijanje efikasna je i nežna – savršena za čišćenje nakita i ponovno postizanje sjaja.

6. Čisti ruke

Ako su ti ruke ikada bile prekrivene mašću ili bojom, znate da ih sapun i voda neće očistiti. Kada perete ruke, umesto sapuna stavite na ruke malo pene za brijanje. Takođe pomaže u uklanjanju dosadnih mrlja od laka za nokte!

7. Uklanja mrlje od ulja na antilopu

Cipele, torbice i odeća od antilopa vrlo su osetljivi. Pena za brijanje može pomoći kod neželjenih mrlja od ulja: stavite malo pene na to područje, utrljajte i očistite ga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike