Domaćice zahvalne na triku zbog kog su im drveni podovi uvek blistavi: U tome im pomaže čaj

13.07.2021

13:55 >> 13:00

0

Svi se trudimo da živimo u urednom i čistom prostoru, ali nekada nam se čini da čišćenje podova nikad ne prestaje

Domaćice zahvalne na triku zbog kog su im drveni podovi uvek blistavi: U tome im pomaže čaj
Copyright Profimedia

Čist životni prostor, uključujući i čiste podove presudni su za urednost i zdravlje vašeg doma i porodice. Nekada nam ide dobro, nekada manje dobro da sve dovedemo u cakum-pakum stanje. Deca prosipaju hranu i sokiće, pas je uleteo blatnjavih šapica, vi ste u haosu sa ručkom, vešom, poslom…

Kako bismo vam bar malo olakšali čitavu situaciju, otkrili smo trik kako da vam drveni podovi sijaju kao da su potpuno novi. Caka je u kesicama crnog čaja.

Pročitajte još

Možda zvuči neverovatno, ali crni čaj će uspeti temeljno da očisti podove, sprečiće razvijanje bakterija, ali će ih i učiniti blistavim. Ono što je najbitnije, nećete udisati hemikalije iz sredstava za čišćenje i poliranje podova.

Pixabay

Sve što bi trebalo da uradite je da zagrejete lonac sa dve litre vode. Kada voda proključa ubacite osam kesica crnog čaja. Ostavite čaj da odstoji desetak minuta, zatim iscedite kesice i bacite ih. Krpu za brisanje umočite u čaj, dobro je iscedite i potom prebrišite pod. Ukoliko su vaši podovi svetlijih nijansi, slobodno stavite duplo manje kesica čaja.

Važno je da za čišćenje podova koristite isključivo crni čaj, a ne neki drugi ili crni čaj u kombinaciji sa drugima, jer taninska kiselina koja se nalazi u njemu zaslužna je za sjaj.

Pexels

Takođe, drvene podove uvek prebrišite dobro isceđenom krpom, jer višak vlage ulazi u pukotine među daskama, oštećuje parket i može da uzrokuje i njegovo oštećenje i dizanje.

Ako su vam podovi baš zaprljani jer ih dugo niste prebrisali ili vam je prodefilovala mala kaljava horda dece kroz kuću, najpre ih operite deterdžentom i vodom, a potom još jednom prebrišite samo vodom. Tek nakon toga prebrišite crnim čajem.

Sada sedite u fotelju, pustite prijatnu muziku i uživajte u fantastičnom rezultatu. Zaslužili ste.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike