24SEDAM POŽAREVAC Sestroljinski dani Preobraženja u Poljani 18. i 19. avgusta

17.08.2021

15:12

0

Autor: 24sedam

Otac Rade je naglasio da se trebaju poštovati mere koje su propisane usled epidemije korone

24SEDAM POŽAREVAC Sestroljinski dani Preobraženja u Poljani 18. i 19. avgusta
IMG_20210813_101621_copy_1024x768 - Copyright poportal.rs

U Poljani, 18. i 19. avgusta održaće se 19. Sestroljinski dani Preobraženja. Organizatori ove manifestacije su Crkvena opština Poljana, MZ Poljana, Grad Požarevac, CZK Požarevac – KUD „Mladost“ i Etno sekcija „Poljana“ i Turistička organizacija Grada Požarevca.

„Ovo je pre svega duhovna manifestacija i na taj način građani daju svoj doprinos negovanju ove tradicije.“ – izjavio je direktor TOGP Vasilije Baldić.

„Praznik Preobraženja je dan kada treba svako od nas da pokuša sebe da preobrazi. U hrišćanskom pogledu, preobraziti se znači da čovek treba da preipsita sebe, da popravi sebe i postane bolji nego što je bio. Centralni deo celog ovog slavlja, jeste Sveta liturgija i deljenje novog osvešćenog grožđa. Sve što će biti 18. i 19. avgusta na pozornici je samo dodatak ili ukras na ovom lepom i predivnom Sestroljinu.“ – kazao je sveštenik Rade Vukosavljević i pozvao sve ljude da dođu i ulepšaju praznik, naglašavajući da ono što oči ne vide i srce ne oseti, ne možemo reći da vrednuje.

Otac Rade je naglasio da se trebaju poštovati mere koje su propisane usled epidemije korone.

„Kao i svake godine trudimo se da okupimo prevashodno veliki broj mladih, da se druže, da šire ljubav među sobom. Prvog dana ugostićemo KUD-ove iz Živice i Drmna, kao i KUD „Mladost“ iz Poljane. Takođe, jedan mini koncert održaće jedan trubački orkerstar iz Grdelice, Lazara Stojiljkovića. Drugog dana ugostićemo decu iz Šetonja i Prugova koja će nastupati sa svojim znanjem i umećem. Ove godine će od pevača biti Ljuba Lukić, Aleksnadra Mladenović i Katarina Stevanović, Mis Srbije turizma za 2021. godinu.“ – izjavio je Zoran Nedeljković, predsednik MZ Poljana i pozvao sve ljude da dođu i uveličaju manifestaciju.

Zoran Nedeljković je uputio otvoren poziv i gradonačelniku Požarevca Saši Pavloviću da prisustvuje manifestaciji.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike