24SEDAM POŽAREVAC PU „Ljubica Vrebalov“ i Grad potpisali kolektivni ugovor

17.08.2021

14:59

0

Autor: 24sedam

U PU „Ljubica Vrebalov“ je zaspoleno 320 vaspitača, medicinskih sestara, tehničkog osoblja kao i zaposlenih u administraciji

24SEDAM POŽAREVAC PU „Ljubica Vrebalov“ i Grad potpisali kolektivni ugovor
IMG_20210817_130631_copy_1024x768 - Copyright poportal.rs

Danas su u gradskom zdanju svečano potpisali kolektivni ugovor Grad Požarevac i PU „Ljubica Vrebalov“, Sindikalne organizacije Dečijeg vrtića „Ljubica Vrebalov“ na čelu sa predsednicom Slađanom Janković i Sindikat Nezavisnost PU „Ljubica Vrebalov“ na čelu sa Milicom Branković Ilić.

„Ovo je jako bitan trenutak za sve zaposlene u PU „Ljubica Vrebalov“, jer potpisivanjem ovog ugovora mi stvaramo još bolje uslove rada, tačnije pravni osnov za bolje uslove. Mi smo se u prošlosti trudili da PU „Ljubica Vrebalov“ bude značajan faktor, uz to, mi naravno posmatramo i ostale ustanove i brinemo o njima, ali je predškolska ustanova mesto gde naši najmlađi sugrađani obitavaju i uvek smo se trudili da poboljšavamo uslove rada što se tiče te ustanove. Gotovo da nije bilo objekta koji nismo sanirali ili pokrenuli neku značajniju rekonstrukciju. Svedoci ste da godinama unazad ulažemo u same ustanove. Pored toga, trudili smo se da povećamo kapacitete i privatnih dečijih ustanova i sada imamo privatne ustanove koje imaju iste uslove kao i PU „Ljubica Vrebalov“. Ovo sam rekao iz razloga da bi ste shvatili koliki značaj imaju ove ustanove za Grad Požarevac.“ – izjavio je gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.

„U PU „Ljubica Vrebalov“ je zaspoleno 320 vaspitača, medicinskih sestara, tehničkog osoblja kao i zaposlenih u administraciji. Današnjim potpisivanjem kolektivnog ugovora su zaposlenima data veća prava iz radnog odnosa, što je od velikog značaja, imajući u vidu da je naša osnovna delatnost vaspitno-obrazovni rad sa decom našeg grada od jedne godine do njihovog polaska u školu.“ – izjavila je direktorka PU „Ljubica Vrebalov“, Tanja Lončar i iskazala zahvalnost kako gradonačelniku Požarevca i Gradu Požarevcu, tako i predstavnicima sindikata na saradnji u ovom procesu.

„U protekle četiri godine imali smo sjajnu saradnju sa PU „Ljubica Vrebalov“, tako da se nadam da ćemo i u naredne četiri godine, koliko traje ovaj ugovor, imati izuzetnu saradnju.“ – kazala je Milica Branković Ivić, predstavnica Sindikata Nezavisnost.


 
„Ovaj kolektivni ugovor zaista nosi sa sobom neke boljitke i to će i nama pomoći u daljem radu ali i svim zaposlenima.“ – izjavila je predsednica Sindikata PU „Ljubica Vrebalov“ i prenela zahvalnost u ime svih radnika ove predškolske ustanove.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike