24SEDAM POŽAREVAC Nova adresa buvlje pijace

10.08.2021

12:08

0

Autor: 24sedam

Prostor na kome se dugo nalazila buvlja pijaca na lučičkom putu je prostor u vlasništvu NIS-a, koji ga je privremeno ustupio na korišćenje

24SEDAM POŽAREVAC Nova adresa buvlje pijace
pož - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Gradsko veće Grada Požarevca donelo je odluku o izmeštanju buvlje pijace sa lučičkog na dragovački put, tačnije na prostor gradskog zemljišta na kome se nalazi stočna pijaca. Prostor na lučičkom putu će biti potpuno zatvoren i inspekcijske službe i komunalna milicija će voditi računa da se ne vrši nikakav vid prodaje. Dakle, smetlište i opšti nered koji je ostajao posle buvlje pijace u ovom delu grada je trajno rešen.

JKP „Komunalne službe“ Požarevac zadužen je da do četvrtka odluku sprovede u delo, pa se intenzivno radi na pripremanju ovog gradskog prostora na dragovačkom putu. Gazdovanje i upravljanje do sada je vršila zadruga „Jedinstvo“.


 
Naime, prostor na kome se dugo nalazila buvlja pijaca na lučičkom putu je prostor u vlasništvu NIS-a, koji ga je privremeno ustupio na korišćenje.

Saša Valjarević, izvršni direktor JKP „Komunalne službe“ Požarevac, kaže da iz tog razloga nije bilo moguće ulagati u infrastrukturu i uređivati pomenuti prostor:

„Uslovi nisu adekvatni, koristi se toalet Reciklažnog centra koji je udaljen, podloga je od šljunka, nije betonirano i nisu stvoreni uslovi za takvu vrstu prodaje. Zato je grad doneo odluku da, dok se ne izgradi kvantaška i buvlja pijaca, da se preseli na adekvatan prostor. Buvlja pijaca će raditi četvrtkom, kao i do sada, ali vikendom će prodaju polovnih stvari obavljati zemljoradnička zadruga, jer mi i ranije nismo to obavljali, već su se prodavci samoorganizovali.


 
Inače, stočna pijaca veoma dugo radi i pokriva oba okruga, veoma je posećena. Mi smo u obavezi da posle stočne pijace očistimo čitav prostor. Stavili smo u funkciju dva toaleta, tako da će sada postojati adekvatni uslovi za takav vid prodaje. Radnici „Komunalnih službi“ i danas saniraju, čiste i uređuju taj prostor, tako što će sve biti spremno u četvrtak. Nešto od prodaje će biti i ispred ograde.“

Valjarević dodaje da su se vikendom do sada prodavci sami organizovali i prostor tada nije čišćen, pa je ostajala gomila đubreta koja se širila čitavim naseljem, dok je četvrtkom taj posao obavljalo JKP „Komunalne službe“ Požarevac. Zbog nemogućnosti kontrole, ali i mogućnosti da će NIS sprovesti radove na tom prostoru, doneta je gore pomenuta odluka.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike