24SEDAM POŽAREVAC KUD „Izvor“ iz Gorića pobednik ovogodišnjeg SFAS-a

28.06.2021

14:00

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Požarevca, zatvarajući ovogodišnji SFAS, pozvao je ansamble da i nadalje neguju narodnu tradiciju i stvaralaštvo

24SEDAM POŽAREVAC KUD „Izvor“ iz Gorića pobednik ovogodišnjeg SFAS-a
IMG-b2d572a7d081254ebedc8af91aebdedb-V_copy_1024x768 - Copyright poportal.rs

Pobednik ovogodišnjeg SFAS-a i dobitnik Zlatne plakete je KUD „Izvor“ iz Gorića. Žiri je drugo mesto i Srebrnu plaketu dodelio KUD-u „Božidar Dimitrijević Kozica“ iz Drmna, dok je treća nagrada i Bronzana plaketa pripala KUD-u „Vinogradar“ iz Ledinaca. Za najboljeg igrača proglašen je Miloš Cvejić iz KUD-a „Milenko Stojković“ Kličevac, dok je za najbolje koreografsko rešenje nagrađen Vladislav Babijanović iz KUD-a „Vinogradar“ , Ledinci. Specijalna plaketa za najbolju rekonstrukciju kostima dodeljena je KUD –u „Izvor“ iz Gorića, za najbolji duet proglašene su Stefana i Jovana Vasić iz KUD-a „Vrelo“ Rakovac, najbolju žensku pevačku grupu KUD „Vinogradar“ Ledinci, najboljeg instrumentalnog solistu Milan Nikolić iz KUD-a „Voja Čurić“, Kobišnica i najbolju mušku pevačku grupu KUD „Božidar Dimitrijević“ Kozica. Priznanja najuspešnijima uručili su narodni poslanik Veroljub Arsić i predsednik Skupštine grada Predrag Mijatović.

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, zatvarajući ovogodišnji SFAS, pozvao je ansamble da i nadalje neguju narodnu tradiciju i stvaralaštvo, jer kako je rekao, to je bogatstvo koje su nam preci ostavili u nasleđe:

„Drago mi je zbog još jedne izuzetno dobro organizovane smotre na čemu želim da se zahvalim organizatorima. Sa druge strane, pomalo ostaje žal što se spušta zavesa na ovogodišnju rapsodiju zvukova i boja kakve može da uklopi samo naše narodno stvaralaštvo. Značajan deo života posvetio sam folkloru i potpuno razumem njihov entuzijazam kojim su doneli na scenu.“

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike