24SEDAM POŽAREVAC Osnovan Klub gradova i opština sa povoljnim biznis okruženjem

24.06.2021

13:04

0

Autor: 24sedam

U BFC klubu su i gradovi i opštine koji su trenutno u procesu certifikacije, a još sedam se opredelilo da uđe u proces i pristupi novom radnom telu NALED-a

24SEDAM POŽAREVAC Osnovan Klub gradova i opština sa povoljnim biznis okruženjem
pož - Copyright Printscreen/YouTube/RSFranceIDF

Gradonačelnici i predsednici 25 lokalnih samouprava iz Srbije potpisali su danas povelju o osnivanju Kluba opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC klub) i obavezali da će udruženim snagama raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu.

Reč je o lokalnim samoupravama koje su prolaskom kroz program Certifikacije opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE) stekle potvrdu da pružaju usluge po najvišim međunarodnim standardima.

U BFC klubu su i gradovi i opštine koji su trenutno u procesu certifikacije, a još sedam se opredelilo da uđe u proces i pristupi novom radnom telu NALED-a.

Članovi BFC kluba biće Niš, Kragujevac, Novi Sad, Loznica, Čačak, Kraljevo, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Leskovac, Zrenjanin, Požarevac, Lapovo, Ćuprija, Šabac, Paraćin, Inđija, Mionica, Velika Plana, Zaječar, Bor, Subotica, Sombor, Užice i Valjevo.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović istakla je da je članstvo u Klubu rezervisano za gradove i opštine koje rade i žele da rade po meri privrede, odnosno, koje, kako navodi, osluškuju potrebe privrede.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Požarevca. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike