Pančevci ustali protiv betoniranja naselja Tesla: Traže od nadležnih da spreče seču drveća

17.11.2020

09:26

0

Zahtevamo da se zelenilo održava i uvećava kako bi građani mogli da žive u zdravom i bezbednom okruženju - rekli su potpisnici peticije

Pančevci ustali protiv betoniranja naselja Tesla: Traže od nadležnih da spreče seču drveća
Copyright Twitter/TPančevo

Više od 2.000 građana potpisalo je peticiju protiv betoniranja naselja Tesla u Pančevu, jer kako kažu iz Inicijative “Odranimo Teslu”, potrebno je da se zelenilo održava i uvećava kako bi građani mogli da žive u zdravom i bezbednom okruženju.

Osnivači peticije zahtevaju od nadležnih da preduzmu sve potrebne mere i spreče novogradnju i seču drveća u ovom pančevačkom naselju.

– I umesto toga da sačuvate javne blokovske površine u naselju kao posebnu vrednost u izvornom obliku i dodatno ih uredite, a što je predviđeno i Generalnim urbanističkim planom za grad Pančevo. Zahtevamo da se zelenilo naselja Tesla čuva, održava i uvećava kako bismo mogli da živimo u zdravom i bezbednom okruženju – smatraju potpisnici ove peticije.

Ističu da urbanistički plan za naselje Tesla, koji predviđa novogradnju na zelenim površinama između zgrada i na mestu dečjih igrališta, kao i seču drvoreda platana i drugog listopadnog i zimzelenog drveća, neće poboljšati kvalitet života građana, nego će ga dodatno urušiti.

– Nisu nam potrebni novi problemi, potrebno nam je da se sačuva ono što imamo i da se postojeći problemi neadekvatne infrastrukture, u koju nije ulagano decenijama, reše – zaključuju iz inicijative “Odbranimo Teslu”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike