24SEDAM POŽAREVAC Sjajni rezultati kadeta i pionira Košarkaškog Kluba „Po Basket"

16.05.2021

12:21

0

Autor: 24sedam

Mladi požarevački košarkaši se nisu predavali i u drugom delu dobijaju sa 12:26 pa na poluvreme odlaze sa 2 poena prednosti

24SEDAM POŽAREVAC Sjajni rezultati kadeta i pionira Košarkaškog Kluba „Po Basket"
20210513_221011 - Copyright poportal.rs

Kadeti Košarkaškog Kluba „Po Basket“ iz Požarevca ostvarili su zapažen rezultat u sezoni 2020/21. Naime, oni su obezbedili plasman u tri najbolje plasirane ekipe u Regionalnoj ligi Centralna Srbija .U dvomeču sa ekipom KK „Paraćin“ koji je odlučivao o prolasku na završni turnir zabeležili su pobedu na domaćem terenu od 74:69, što nije garantovalo prolaz pred revanš u Paraćinu. U revanšu je viđena veoma uzbudljiva utakmica prilično izjednačenih protivnika. Domaći su bolje otvorili utakmicu i dobili prvu četvrtinu sa 22:10.

Mladi požarevački košarkaši se nisu predavali i u drugom delu dobijaju sa 12:26 pa na poluvreme odlaze sa 2 poena prednosti. U uzbudljivoj završnici bolje su se snašli gosti  i mirno priveli kraju utakmicu koja se završila 77:77. Odličnu partiju pružio je kapiten Vojvodić koji je postigao 31 poen a isto toliko postigao je i Lazić. Trener Stojanović je veoma zadovoljan s obzirom da u ekipi ima samo dva igrača koji su noseće godište dok su ostali mladji. Još uvek nije poznato gde će biti odigran završni turnir, a mladim igračima KK „Po Basket“ ostaje da pruže sve od sebe u susretima sa KK „Svilajnac“ i KK „Radnički „, a za koju medalju će to biti dovoljno, ostaje da sačekamo.

I pioniri su ostvarili sjajan rezultat. Pobedom i u revanšu nad ekipom „MVP“ iz Kragujevca  rezultatom 68:51  pioniri KK“ Po Basket“ obezbedili su plasman na završni turnir Regionalne lige Centralna Srbija. Od samog početka Požarevljani su agresivnom igrom dolazili do lakih poena i da trener Ilić nije rasporedio minutažu razlika bi bila još veća. Svi igrači su dali svoj doprinos da bi ekipa ostvarila ovaj uspeh. U polufinalu završnog turnira KK „Po Basket“ odmeriće snage sa ekipom „Prva Petoletka“ iz Trstenika u borbi za veliko finale. U drugom polufinalu igraće „Carina“ iz Smedereva protiv Ćuprije. U upravi kluba su veoma zadovoljni ovogodišnjim rezultatima jer je to dokaz da se u klubu radi dobro sa mladima.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike