24SEDAM KIKINDA Akcija grada i medicinskih radnika nastavljena u "Kalcedoniji"

05.11.2021

12:56

0

Autor: 24sedam

Našim građanima želimo da pružimo dovoljno informacija da bi mogli kroz informisani pristanak da odluče da li će se vakcinisati - konstatovao je dr Hačko

24SEDAM KIKINDA Akcija grada i medicinskih radnika nastavljena u "Kalcedoniji"
CDA_1547-w1024 - Copyright Opština Kikinda

U nastavku zajedničke akcije kikindskog Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i lokalne samouprave danas je vakcinisano više od 70 zaposlenih u fabrici “Kalcedonija”, od kojih je njih 24 primilo prvu dozu.

Adriano Zoni, direktor fabrike, izrazio je zadovoljstvo što su uspeli da sprovedu ovu akciju u kojoj su imali podršku lokalne samouprave.

- Zahvaljujući ovoj akciji, premašili smo broj od 50 odsto vakcinisanih u našoj kompaniji. Za nas i naše poslovanje je to veoma značajno. Uz podršku nadležnih i organizovanjem ovakcih akcija, sigurno ćemo uspeti da se izborimo sa kovidom i izbegnemo posledice - poručio je Zoni.

Specijalista socijalne medicine kikindskog ZZJZ, dr Branislav Hačko, upoznao je zaposlene u “Kalcedoniji” sa značajem vakcinacije i naznačio da u 21. veku, kolektivni imunitet nije moguće postići međusobnim zaražavanjem nego imunizacijom.

- Našim građanima želimo da pružimo dovoljno informacija da bi mogli kroz informisani pristanak da odluče da li će se vakcinisati . Potrebno je da dobiju dovoljno validnih informacija i da vakcinacija bude dobrovoljna, kao i da to budu argumenti struke i nauke. Očito je u našoj javnosti prisutna infodemija, u vidu prevelikog broja informacija - konstatovao je dr Hačko.

Opština Kikinda
 

Da je vakcinacija najbolji način da svi zajedno pobedimo pandemiju saopštio je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

- U ovom trenutku imamo više od 60 odsto punoletnih vakcinisanih građana. Ovaj trend moramo da nastavimo da bismo se konačno vratili normalnom životu. Grad Kikinda je, u saradnji sa ZZJZ i Domom zdravlja, organizovao vakcinaciju u privrednim društvima, kao i predavanja o značaju vakcinacije protiv virusa kovid- 19. Dosad su predavanja, a potom i vakcinacija, obavljeni u fabrikama “Zopas”, Livnici “Kikinda” i “Le Belijeru”. Hvala menadžmentu “Kalcedonije” jer je na fantastičan način organizovala ovu akciju, ali i motivisala zaposlene da shvate da zapravo svi moramo da budemo vakcinisani. Nakon “Kalcedonije”, identičnu akciju realizovaćemo u fabrici “Tisa Automotiv”, ali i u ostalim firmama - najavio je Lukač.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike