Angažovani maksimalni kapaciteti: Oko tri stotine radnika "Beograd-puta" radi duže od 24 sata

13.12.2021

10:26

0

Na terenu je 3.142 radnika javnih preduzeća

Angažovani maksimalni kapaciteti: Oko tri stotine radnika "Beograd-puta" radi duže od 24 sata
sneg beogard tasmajdan bulevar foto rm (9) - Copyright 24sedam/R.M.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je u Beogradu na terenu 110 vozila "Beograd-puta", 90 velikih kamiona i 20 manjih, kao i 15 mašina za utovarivanje soli.

Padavine za dan i po ekvivalentne su mesečnim, zbog čega je velik broj radnika 24 sata angažovan na terenu, naveo je Vesić, i izrazio im veliku zahvalnost na požrtvovanosti.

- Oko tri stotine radnika "Beograd-puta" radi duže od 24 sata, tako da su angažovani maksimalni kapaciteti. Zbog teškog snega oboren je velik broj stabala i bandera. Sinoć do 24 sata, samo "Zelenilo" je intervenisalo 205 puta, a danas je čak 505 zahteva. Palo je više od tri stotine stabala u gradu, 41 bandera javne rasvete, EDB-a, Telekoma i drugih, što se nikada nije dogodilo - naveo je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Beoinfo
 

On je u gostovanju na TV Pink precizirao da je od jutros bilo skraćeno devet gradskih linija i trinaest prigradskih, a da su dve linije u međuvremenu puštene.

- Trenutno imamo 524 linije koje funkcionišu besprekorno, a na njima saobraća 1.379 vozila javnog prevoza - rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je naveo da koordinira sa svim direktorima javnih preduzeća, tako da se svi problemi rešavaju u najkraćem mogućem roku.

- U Beogradu se od snega čisti 1.900 kilometara ulica prvog prioriteta i 500 kilometara ulica drugog prioriteta. Ulice prvog prioriteta, kojima se kreće javni prevoz, prohodne su i upravo smo počeli da radimo ulice drugog prioriteta. Pored toga, postoji još oko 300 kilometara republičkih puteva koje održavaju "Putevi Srbije", tako da se ukupno 2.800 kilometara ulica i puteva u Beogradu održava - istakao je Vesić.

Noćas je bačeno oko 900 tona industrijske soli i oko 400 tona mešavine kamenog agregata i soli, što je i preventivno rađeno pre snega.

24sedam/J.S.J.
 

- Radnici "Beograd-puta" uradili su velik posao, ali i ukupno 3.142 radnika svih preduzeća angažovanih na terenu, sa 814 mašina. Osim ulica, čišćena su stajališta javnog prevoza, prilazi bolnicama, vrtićima, školama, kovid ambulantama i drugim javnim ustanovama - rekao je Vesić i zahvalio svim radnicima, kao i policiji i vatrogascima, navodeći da je mnogo životnih priča u kojima su oni pomogli ljudima.

Svi su oni heroji i njima dubok naklon, poručio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da je najteža situacija u Obrenovcu, gde je otkazan odlazak dece u škole jer nema grejanja. Naglasio je da je stalno u vezi sa predsednikom opštine i da sada ima vode, a da je akcenat na tome da se reši situacija u TENT-u, kako bi ova opština dobila grejanje.

Vesić je apelovao i na građane da očiste sneg ispred svojih zgrada i poslovnog prostora i zamolio ih da imaju razumevanja jer "u situaciji elementarne nepogode ne može sve odjednom da se završi". 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike