24SEDAM KIKINDA “Štrudlijadu” podržala lokalna samouprava, prva nagrada otišla u Aleksandrovo

29.10.2021

18:04

0

Autor: 24sedam

Gastronomsku manifestaciju su organizovale članice Etno-građanskog društva "Suvača"

24SEDAM KIKINDA “Štrudlijadu” podržala lokalna samouprava, prva nagrada otišla u Aleksandrovo
Kikinda strudla - Copyright Opština Kikinda

Ljupka Miškov iz Aleksandrova, po oceni žirija, pripremila je najukusniju makovnjaču na prvoj kikindskoj “Štrudlijadi”. Gastronomsku manifestaciju su organizovale članice Etno-građanskog društva "Suvača".

Odazvalo se 12 učesnica:

- Nadamo se da će ova manifestacija zaživeti i da će konkurencija biti još veća. Zbog poznate epidemiološke situacije, značajan broj predstavnica udruženja žena je otkazao učešće. Štrudle su neizostavne na našim trpezama. U našoj Suvači, svojevremeno, mleli su se žito i mak. Iz tog razloga smo se i odlučile da ustanovimo ovu manifestaciju - rekla je Radojka Vujadinov, predsednica Etno-građanskog društva "Suvača”.

Pored pobednice, pehare su zaslužile i domaćice kojima je pripalo drugo, odnosno treće mesto. To su Boja Oljača iz Novih Kozaraca i Vesna Bačić iz Aleksandrova:

Opština Kikinda
 

- Štrudla sa makom neizostavna je poslastica na svakoj banatskoj trpezi. Čestitam svim domaćicama, ali i Etno-građanskom društvu "Suvača”. Verujem da će istrajati u nameri da ovo postane još jedna prepoznatljiva gastronomska manifestacija.

Održavanje “Študlijade” podržali su lokalna samouprava i Turistička organizacija grada Kikinde. Trudimo se da unapredimo gastronomsku i turističku ponudu našeg grada- poručila je Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike