24SEDAM KIKINDA Premijerka pohvalila odnos Kikinđana prema vakcinaciji, posetila “Mekafor”, bolnicu i KCK

22.10.2021

17:52

0

Autor: 24sedam

Uverila se da se nedavno započeta rekonstrukcija bolnice odvija željenom dinamikom

24SEDAM KIKINDA Premijerka pohvalila odnos Kikinđana prema vakcinaciji, posetila “Mekafor”, bolnicu i KCK
Kikinda Brnabić1 - Copyright Opština Kikinda

Ana Brnabić predsednica Vlade Republike Srbije u okviru radne posete Kikindi, u pratnji domaćina, gradonačelnika Nikole Lukača i Milenka Jovanova, narodnog poslanika, obišla je proizvodni pogon francuske kompanije “Mekafor” .

Potom se uverila da se nedavno započeta rekonstrukcija bolnice odvija željenom dinamikom. Posetu je okončala u Kulturnom centru, gde je uživala u kraćem muzičkom programa Omladinskog duvačkog orkestra Srbije koji je letos osnovan u ovoj ustanovi. Na premijerku je upečatljiv utisak ostavila izložba udruženja žena i ovdašnjih preuzetnica:

- I ovde sam se uverila da Srbija ide napred. Naša privreda raste, gradovi i opštine se razvijaju. Mnogo se radi na infrastrukturi. Zato i volim da putujem po Srbiji. Kikinđane posebno želim da pohvalim što se tiče vakcinacije. Kikinda je od početka bila zajednica koja je ozbiljno i odgovorno pristupila vakcinaciji. Sada ima nešto više od 57 odsto vakcinisanih građana- naglasila je premijerka Brnabić i nastavila:

- Radovi u bolnici počeli su 27. septembra. Vrednost prve faze radova iznosi oko 334 miliona dinara. Očekujem da ćemo krajem oktobra iduće godine okončati prvu fazu i započeti drugu. To su zaslužili naši građani i zdravstveni radnici- rekla je Brnabić i potvrdila da je upoznata sa još jednim važnim infrastruktuenim projektom, a to je fabrika vode:

Opština Kikinda
 

- Završeni su svi tenderi i izrada projektno-tehničke dokumentacije. Očekujem da krajem godine krenemo u izgradnju. To je investicija od skoro 10 miliona evra, od čega šest miliona uzimamo na ime kredita od KFW banke, ostatak sredstava iz budžeta Republike Srbije. Treći veliki projekat jeste 175 kilometara dugačka brza saobraćajnica koja će povezati Sombor i Kikindu- precizirala je ona. Osvrnula se i na ono što je videla u pogonu fabrike “Mekafor”:
-I ova fabrika se širi. Dali smo još nešto od milion evra subvencija kako bi se zaposlilo još 180 ljudi. Poslovostvo “Mekafora” optimistično je u pogledu njihove budućnosti u Kikindi. Najmanji je problem da Kikindu podržimo sa još jednom industrijskom zonom. U “Mekaforu” sam razgovarala sa dva mlada inženjera iz Zrenjanina. Oni su se se zaposlili u Kikindi- naglasila je Brnabić. Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, zahvalio se predsednici Vlade Republike Srbije na podršci ovim, ali i nekim budućim projektima:

- Osim rekonstrukcije bolnice i izgradnje fabrike vode, to je i buduća brza saobraćajnica između Kikinde i Sombora. Za ovaj region i naš grad, ta saobraćajnica će značiti mnogo, a uvećaće naše investicione potencijale. Zajedno ćemo iznaći sredstva za opremanje nove industrijske zone i privući domaće i inostrane investitore. Verujem da se premijerka uverila da je Kikinda grad dobrih ljudi- poručio je Lukač.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike