Hitno saopštenje "Puteva Srbije": Vlažan i snežan kolovoz, evo gde treba posebno da se obrati pažnja!

11.12.2021

11:28

0

Sneg na putevima kod Ivanjice i na Divčibarama

Hitno saopštenje "Puteva Srbije": Vlažan i snežan kolovoz, evo gde treba posebno da se obrati pažnja!
ilustracija - Copyright RINA

Na putevima u Srbiji snega ima na deonicama na jugozapadu i zapadu zemlje, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na deonicama drzavnog puta IB-21, Divljaka-Ivanjica-Javor i Ivanjica-Buk, kolovoz je vlažan a snega ima do pet centimetara, zbog čega se preporučuje oprezna vožnja.

Pored toga, na deonici puta II A-175, Mionica-Brežđe-Divčibare-Kaona, kolovoz je vlažan, a snega ima do pet cm.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta, održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Valjeva.

Na državnim putevima II prioriteta, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet cm na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Vranja.

Foto: RINA
 

Pored toga, na istoku Srbije, vozači mogu naići na povremene sitne odrone duž nestabilnih kosina, u klisurama, usecima i zasecima.

Najviše ih ima na putu I B 34 (Ðerdapska magistrala), II A - 221 (klisura Korenatac), II A - 222 (Babin Zub) i II A - 217 (klisura Bovan), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, ističe se u saopštenju "Puteva Srbije".

To javno preduzeće savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike