24SEDAM INĐIJA Tradicija u korak sa vremenom

10.12.2021

10:11

0

Autor: 24sedam

Udruženje žena u Višnjićevu jedan je od primera na koji način se dobrom voljom dolazi do svih onih lepota života

24SEDAM INĐIJA Tradicija u korak sa vremenom
IMG-79f5dfe940e66420cfdd120d97b4d5f0-V - Copyright Sremska TV

Udruženje žena „Filip Višnjić“ iz Višnjićeva nedavno je odlikovano još jednim priznanjem za negovanje kulturnog stvaralaštva. Svojim delovanjem, članice ovog udruženja na čelu sa Gordanom Škorić pokazuju kako to duh tradicije može da se očuva i prilagodi potražnjama savremenog sveta.

Udruženje žena u Višnjićevu jedan je od primera na koji način se dobrom voljom dolazi do svih onih lepota života. Gordana Škorić, predsednica ovog udruženja nosilac je brojnih priznanja koja su uručena njoj ispred svog udruženja za brojna zalaganja. Nedavno, njoj je u Ugljeviku uručena još jedna u nizu nagrada, za oblast kulturnog stvaralaštva. Žene  ovog udruženja svojim radom podstiču negovanje tradicije, kako sećanja na Filipa Višnjića, tako i sećanja na brojne druge stare delatnosti koje čuvaju od zaborava na svojim druženjima. U cilju očuvanja starih recepata, zanata, druženja one su otvorene i za nove članice, kao i za modernizaciju sopstvenog delovnja, pa tako, uskoro, planiraju da otvore  i kongresnu salu u svojim prostorijama jer smatraju da svoje potencijale treba da prilagode koraku vremena.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike