24SEDAM KIKINDA Dani Ludaje - tradicija stara 36 godina

05.08.2021

19:31

0

Autor: 24sedam

Gradonačelnik Nikola Lukač je izrazio nadu da će epidemiološka situacija dozvoliti da se ona održi jer je ovo prilika da Kikinda ugosti sve svoje prijatelje

24SEDAM KIKINDA Dani Ludaje - tradicija stara 36 godina
Kikinda Dani Ludaje 1 - Copyright Opština Kikinda

Najveća turistička manifestacija grada „Dani ludaje“ biće održana od 9. do 12. septembra, najavio je gradonačelnik Nikola Lukač. On je izrazio nadu da će epidemiološka situacija dozvoliti da se ona održi jer je ovo prilika da Kikinda ugosti sve svoje prijatelje.

- Uveren sam da svi jedva čekaju da se život vrati u normalu i da organizujemo „Dane ludaje“ kako dolikuje. Svi koji budu naši gosti imaće priliku da uživaju u lepotama našeg kraja i zanimljivom programu. U četvrtak, 9. septembra, nastupa Jadranka Jovanović operska diva sa horom „Attendite“, u petak je rok veče grupa „Kerber“ i „Riblja čorba“. U subotu kada je i centralna manifetacija biće održan koncert Svetlane Cece Ražnatović koja je jedna od najpopularnijih folk pevačica. U nedelju nastupa Zvonko Bogdan. Očekujem goste iz svih bratskih gradova, lokalnih samouprava iz regiona, ali i iz Rumunije – istakao je Lukač.

Ove godine održavaju se 36. „Dani ludaje“, a bogat muzički program upotpuniće i tradicionalni sadržaji. Četvrtak je posvećen deci koja su na različtim konkursima slala svoje radove, kao i igrama sa ludajom. U petak je karneval predškolaca koji označava početak manifestacije, uz mažuretkinje iz Herceg Novog dodala je v.d. direktorica Turističke organizacija Jasmina Milankov.

Opština Kikinda
 

- U subotu program počinjemo „Banatskim fruštukom“ i „Gostinskom sobom“ tako da pozivamo sve one koji žele da se prezentuju javnosti da nam se jave. U kontaktu smo sa uzgajivačima ludaja i nadamo se da će nam se ove godine na takmičenju za najtežu i najdužu tikvu pridružiti i proizvođači iz Mađarske. Očekujemo da nam se predstave Bor, Loznica, Fažana iz Hrvatske, Lopare, Istočno Sarajevo. Tu je i promocija karvinga, rezbarenja ludaje. I u nedelju tokom prepodneva nastaviće se fruštuk i program na trgu – napomenula je Jasmina Milankov.

Manifestaciju će pratiti i sportske aktivnosti. Promocija „Dana ludaje“ i ove godine biće održana u Novom Sadu, Beogradu, Zrenjaninu, Subotici i u Boru.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike