24SEDAM Izložba „Periferije crteža“ u Galeriji Kuće Vojnovića

05.12.2021

16:59

0

Autor: 24sedam

Ulaz na izložbu je slobodan

24SEDAM Izložba „Periferije crteža“ u Galeriji Kuće Vojnovića
Galerija-Kuce-Vojnovica - Copyright kcindjija.rs

U petak, 10. decembra 2021. godine sa početkom u 19.00 sati u Galeriji Kuće Vojnovića, biće otvorena izložba slika „Periferije crteža“ autorke Dragane B. Stevanović iz Beograda.

Dragana B. Stevanović je diplomirala slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2001. godine, a magistrirala je 2005. na Katedri za crtež. Doktorirala je 2019. godine na programu za Interdisciplinarne studije, grupa za Višemedijsku umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Od 2006. godine radi na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, trenutno u zvanju vanredne profesorke na Katedri za crtanje.

Osnovna ideja u novim radovima, odnosno kolažima od nedovršenog crteža, ima polazište u promenjenim životnim I radnim okolnostima koji su izazvani pandemijom. Već dve godine smo globalno suočeni sa sveprisutnom neizvesnošću i različitim gubicima na individualnom, emotivnom i ekonomskom planu.

Izložba će biti otvorena do petka, 24. decembra, a svi zainteresovani mogu je posetiti svakog radnog dana od 10.00 do 19.00 sati. Molimo posetioce da se pridržavaju propisanih epidemioloških mera.

Ulaz na izložbu je slobodan.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike