24SEDAM KIKINDA Srednjoškolci proslavili sebe na republičkim takmičenjima - u znanju i sportu

23.06.2021

13:40

0

Autor: 24sedam

Prvu nagradu na republičkom takmičenju talenata u Pančevu osvojila je Aleksandra Ćurčin

24SEDAM KIKINDA Srednjoškolci proslavili sebe na republičkim takmičenjima - u znanju i sportu
takmicenje - Copyright Opština Kikinda

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, upriličio je prijem za srednjoškolce koji su u školskoj 2020/2021. godini osvojili jedno od prva tri mesta na državnim takmičenjima. 

On i Milena Živkov, članica GV za kulturu i obrazovanje, čestitali su đacima na izuzetnim rezultatima koje su postigli. Nagrađeno je dvadesetak učenika.

Opština Kikinda
 

- Bilo nam je zadovoljstvo da ugostimo ove uspešne mlade ljude i njihove profesore. Osim iz raznih predmeta i naučnih oblasti, vrhunske rezultate ostvarili su i na državnim sportskim nadmetanjima. Kikinda je ponosna što ima ovakvu decu. Pre svih, ponosni su njihovi roditelji, ali i profesori. Mi ćemo i u narednom periodu podržavati mlade i talentovane ljude. Marljivim i posvećenim radom već su postigli zapažene rezultate, a siguran sam da će biti još bolji. Nastavite ovako, budite još uspešniji - poručio je Lukač. 

Opština Kikinda
 

Prvu nagradu na republičkom takmičenju talenata u Pančevu osvojila je Aleksandra Ćurčin, učenica Gimnazije “Dušan Vasiljev”. Ona je i sjajna sportiskinja, članica džudo kluba “Partizan”.

- Takmičila sam se iz oblasti psihologije, a moj naučno-istraživački rad bio je najbolji. Ovo je lep gest, a lično sam ga doživela kao podstrek za dalje uspehe - rekla je ona. 

Profesor matematike u Tehničkoj školi, Sava Isakov, istakao je da mu predstavlja zadovoljstvo da radi sa talentovanom i darovitom decom.

- Vredni su i posvećeni, a nagrade, kao što i vidite, ne izostaju. Ponosni smo na njih- priznao je Isakov.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike