24SEDAM INĐIJA Zeleno beli poraženi od Javora

23.11.2021

14:01

0

Autor: 24sedam

Gradski stadion u Inđiji je bio domaćin derbi meču 19.kola Prve fudbalske lige Srbije

24SEDAM INĐIJA Zeleno beli poraženi od Javora
fk inđija - Copyright Printscreen / Youtube / Prva liga Srbije

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 300. Sudija: Ivan Stamenković, pomoćnici: Nikola Borović i Dimitrije Vlasačević, četvrti sudija: Nikola Bikić. Delegat: Vlado Glođović. Strelci: Tanko 52′ i Lakić-Pešić 77′ – Javor Matis. Žuti kartoni: Milosavljev34′, Nedeljković 54′, Desančić 54′ – Inđija, Maričić 54′, Momčilović 54′, Lakić-Pešić 70′, Velimirović 90′ – Javor Matis.

Inđija: Čupić, Nedeljković, Milosavljev (K) (Vukčević 79′), Jovanović, Žakula (Kukolj 79′), Stojanović (Đurić 68′), Desančić, Rađen, Ignjatović, Srbijanac, Plavšić (Đokić 59′).
Trener: Nebojša Jandrić

Javor Matis: Velimirović, Nikolić, Luković (Odita 90′), Tanko (Dimitrijević 85′), Maričić, Petrović, Ivelja (Zvekanov 80′), Momčilović (K), Grabež, Eliomar (Balabanović 90′), Lakić-Pešić.
Trener: Milovan Milović

Gradski stadion u Inđiji je bio domaćin derbi meču 19.kola Prve fudbalske lige Srbije. Igrali su stari sportski rivali iz poslednje dve decenije Inđija i Javor-Matis.

Ivanjičani su često znali da odnesu ceo plen iz Inđije, a danas se ta neugodna tradicija po zeleno bele nastavila. Tamo negde u avgustu Inđija je zadala jak udarac favorizovanom sastavu Javor-Matisa na njegovom terenu (1: 4), a gost je danas skoro uzvratio istom merom.

Prvo poluvreme je već nagoveštavalo da su gosti stigli u Inđiju po potpuni revanš. Ono malo šansi što se u prvih 45.minuta igre i stvorilo je uglavnom bilo ispred gola Miloša Čupića. Podatak da je domaćin zapretio samo u 10.minutu i to iz slobodnog udarca najbolje pokazuje odnos strana na terenu, iako ni gost nije bio previše opasan. Uglavnom su to bili pokušaju šuteva sa distance i Čupić nije imao problema da to adekvatno reši.

U drugom poluvremenu gost do gola stiže u 52.minutu. Dobar prodor Lukovića, šut sa nekih 18.metara, lopta ide od gola, ali je Tanko skreće u mrežu nemoćmog Čupića. Odbrana domaćina u tom trenutku poprilično statična.

Tek tada i zeleno beli kreću ozbiljnije ka golu sigurnog Velimirovića. Milosavljev je uputio bombu u 62.minutu, golman se baca, ali lopta odlazi kraj stative. Posle tri minuta i najzrelija prilika za domaćina da stigne do poravnanja rezultata. Đokić je dugo vukao loptu, pronašao je na ivici kaznenog prostora Žakulu. Ovaj iz prve cilja ka gornjem uglu gola gosta, ali lopta nije bila dovoljno precizna za poravnanje rezultata. Igra se tada razvila i na obe strane je bilo još po dve prilike za promenu rezultata, a za gosta je treća bila i sreća.

Posle kornera, loptu kratko odbija Čupić, ona se brzo vraća ka Lakić-Pešiću, koji je u padu šalje kroz „šumu“ nogu u mrežu za sada 0: 2.
Do kraja meča Eliomar je mogao i do 0: 3, a potom čak tri kolosalne šanse za domaćina. Kukolj dva puta, te Nedeljović nisu imali dovoljno sreće ili bolje rečeno preciznosti za postizanje gola.

Tako su fudbaleri Inđije po prvi put poraženi u prvenstvenom duelu ove sezone pred svojom publikom, a pred njima su dva gostovanja pred zimsku pauzu.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike