24SEDAM INĐIJA Fudbaleri FK Inđija odneli pobedu nad FK Zlatiborom

03.10.2021

11:37

0

Autor: 24sedam

Prvi gol na meču je pao praktično posle tek druge prilike na terenu za igru

24SEDAM INĐIJA Fudbaleri FK Inđija odneli pobedu nad FK Zlatiborom
fk inđija - Copyright Printscreen / Youtube / Prva liga Srbije

Fudbaleri Inđije i Zlatibora iz Čajetine su po lepom oktobarskom danu odigrali prvenstvenu utakmicu pred oko 600 gledalaca na Gradskom stadionu u Inđiji.

Zeleno beli su ponovo promešali sastav svoje ekipe i to je dalo rezultat na terenu. Đokić koji je bio starter, te Srbijanac su pružili vrlo dobre partije i pokazali da se na njih može osloniti stručni štab. Sam Đokić je dva puta bio strelac.

Prvi gol na meču je pao praktično posle tek druge prilike na terenu za igru, a Đokić je u oba slučaja bio akter tih događaja. Prvo je izblokiran njegov šut u 14.minutu, a samo minut kasnije sve mu se to vratilo. Rađen je u tom 14.minutu dugom loptom pronašao Đokića, ovaj prihvata loptu, povlači je par metara, a potom iz kaznenog prostora gađa bliži ugao gola gosta i bilo je to 1: 0.

Posle vođstva domaćina, gosti se „otvaraju“. Takva igra im je donela i par poluprilika, a najbliži poravnanju rezultata su bili u 30.minutu. Radosavljević je tada šutirao posle centaršuta sa leve strane napada, ali je njegov šut izblokiran i od svega samo korner. Inđija nagoveštava drugi gol u 33.minutu. Tada je Žakula izdržao nasrtaj rivalskog igrača, uspeo je da sjajno uposli svog kapitena, a Milosavljev sa ivice kaznenog prostora šutira visoko preko gola.

2: 0 je u 34.minutu. Odlično je tada Ignjatović uposlio Đokića, ovaj potom šutira levom nogom u gornji ugao golmana Savića, čija parada samo ulepšava događaj.

Strasti se praktično nisu ni smirile, a dosuđena je najstroža kazna za domaćina. Bio je to 34.minut meča, kada je lopta posle centaršuta Milosavljeva i udarca glavom Đokića sprečana da zatrese mrežu jer je Cvetić rukom sprečio taj pogodak. Penal i žuti za gostujućeg kapitena.

Siguran sa bele tačke je bio kapiten domaćina Milosavljev za 3: 0.

Burni su bili ti minuti jer je već u 40.minutu nova promena na semaforu gradskog stadiona. Ivković iskosa sa desne strane upućuje pravu bombu u mrežu domaćina. Goman Vukašinović je tako primio još jedan gol za TV špice, 3: 1.

I kada se očekivalo da se gosti vraćaju rezultatski u igru usledio je novi prekršaj kapitena Zlatibora. Drugi žuti i crveni karton je bespotrebno napravio na samoj središnjici terena za igru. Grub je bio njegov start nad Žakulom, koji je zbog toga i ostao u svlačionci u poluvremenu.

U drugom poluvremenu domaćin spušta tempo igre. Gost sa igračem manje se orijentisao na čuvanje svog gola. Takva igra u domenu uspavanke je iznedrila nekoliko udaraca sa distance. Oprobali su se Đokić u 57′, Riznić u 59′ i 64′, Nedeljković u 61′ te Desančić i 69′ i Plavšić u 84.minutu. Sličan pokušaj su imali i gosti u 51.minutu preko Radosavljevića.

Na kraju slavlje domaćinja na sredini terena, koji su pobedu poklonili svom treneru za rođendan, Nebojši Jandriću.
Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 600. Sudija: Igor Kovačević, pomoćnici: Gporan Bogićević i Ivan Cvetković, četvrti sudija: Ivan Stamenković, delegat: Radenko Stevović. Strelci: Đokić 15′, 34′, Milosavljev 38′ (penal) – Inđija, Ivković 40′ – Zlatibor. Crveni karton: Cvetić 41′ (drugi žuti) – Zlatibor, žuti kartoni: Stojanović 29′, Riznić 67′ – Inđija.

Inđija: Vukašinović, Nedeljković, Milosavljev (K) (Kovačević 56′), Jovanović, Žakula (Riznić 46′), Stojanović (Plavšić 79′), Desančić, Đokić (Mrđa 74′), Rađen, Ignjatović, Srbijanac (Vukajlović 74′).

Trener; Nebojša Jandrić

Zlatibor: Savić, Janjušević, Vrbić (Dašić 61′), Bašić, Radosavljević, Krkotić (Stojković 75′), Ivković (Čumić 75′), Ilić (Radoman 39′), Cvetić (K), Rmuš, Sićović (Stamenić 39′).
Trener: Predrag Ristanović

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike