Opet zemljotres! Treslo se u zoru na Kosovu i Metohiji

29.11.2021

06:47

0

To je bio drugi zemljotres u istom regionu u poslednjih devet sati

Opet zemljotres! Treslo se u zoru na Kosovu i Metohiji
uroševac - Copyright Printscreen/Google Maps

Republički seizmološki zavod Srbije registrovao je rano jutros novi zemljotres jačine 2,6 stepeni Rihterove skale na Kosovu i Metohiji. Potres je zabeležen jutros oko 4.08 sati u okolini Uroševca.

- 29. 11. 2021 u 04:08 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 2.6 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Uroševac. Intenzitet u epicentru procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti - navodi se na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda.

To je bio drugi zemljotres u istom regionu u poslednjih devet sati. Naime, u nedelju na istom području oko 18.58 sati zabeležen još jedan potres, koji je takođe bio magnitude od 2,6 stepeni Rihterove skale, navodi se na sajtu Seizmološkog zavoda Srbije.

Podrhtavanje tla u Srbiji otpočelo je nizom zemljotresa u Mladenovcu krajem oktobra, a potom je jači potresao Kragujevac. Kako kažu seizmolozi nije isključeno da će ih u narednom periodu biti još.

- Moguće je da će biti još slabijih zemljotresa jer se tlo smiruje - naveo je za 24sedam seizmolog Branko Dragičević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike