24SEDAM NOVI SAD Organizovana manifestacija „Dan za roditeljstvo“

05.09.2021

11:58

0

Autor: 24sedam

Кao i svaka promena u životu, tako i dolazak bebe unosi brojne nedoumice i nesigurnost u svet budućih roditelja, izjavio je Dragan Stajić

24SEDAM NOVI SAD Organizovana manifestacija „Dan za roditeljstvo“
NS - Copyright novisad.rs

Manifestacija „Dan za roditeljstvo“ koju organizuje savetovalište „Bebiron“ održava se danas u Dunavskom parku gde će budućim roditeljima besplatna predavanja održati ginekolog dr Ljiljana Trifunović, pedijatar dr Jasmina Bolesnikov i babica Sonja Basta, a prisutne je pozdravio član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić.

On je, tom prilikom istakao da je zdravstvena zaštita Novosađana prioritet gradske vlasti i da se to ogleda pre svega u važnim infrastrukturnim projektima kao što su  novootvorena Кovid bolnica na Mišeluku, Domovi zdravlja na Limanu i Adicama, ali i u vođenju pronatalitetne populacione politike koja između ostalog  podrazumeva brigu o trudnicama, bebama i roditeljima.

- Кao i svaka promena u životu, tako i dolazak bebe unosi brojne nedoumice i nesigurnost u svet budućih roditelja. Oni se suočavaju sa različitim strepnjama, problemima i nedoumicama i zato je važno da im saveti stručnih lica budu dostupni. U okviru savetovališta „Bebiron“ koje ima 80 000 pratilaca, pedijatar, ginekolog i patronažna sestra, svakodnevno svojim stručnim savetima, pomažu roditeljima. Na današnjoj manifestaciji, govoriće se o svim fazama trudnoće, psihofizičkoj pripremi za porođaj, o dojenju, ishrani, važnosti nege i majke i bebe, vežbanju tokom i nakon trudnoće, masaži beba i trudnica, a Novosađani će imati priliku da u neposrednom razgovoru sa predavačima otklone još po neku nedoumicu  - izjavio je Dragan Stajić.

Savetovalište „Bebiron“ je prvo besplatno digitalno savetovalište za trudnice, porodilje i mame, koje svoje usluge pruža 24 sata, svih 365 dana u godini, na tri društvene mreže, Fejsbuku, Instagramu i Viberu gde stručnjaci iz oblasti ginekologije, pedijatrije i patronaže pružaju savete. Prema rečima direktorke Valentine Кatić, savetovalište „Bebiron“ postoji već pet godina, a iz želje za neposrednim kontaktom i sa ciljem da informacije i saveti budu što dostupniji, organizuju se školice širom Srbije.

-Savetovalište je osnovano pre pet godina, verujući u ideju da u eri digitalnih tehnologija, možemo pronaći nove načine, kako bi trudnicama, majkama, ali i očevima, savetima pomogli da se što bolje pripreme za roditeljstvo. U tom periodu stručni saradnici su odgovorili na hiljade i hiljade pitanja, a pojedine majke su i treće dete, bez obzira na prethodno iskustvo, odnegovale uz „Bebiron“ – istakla je Valentina Кatić.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike