24SEDAM RUMA Proslava Dana Opštine i slave grada

24.11.2021

11:40

0

Autor: 24sedam

Na današnjoj svečanoj sednici SO Ruma biće uručena i priznanja i nagrade zasluznim građanima i kolektivima

24SEDAM RUMA Proslava Dana Opštine i slave grada
ruma panorama printscreen youtube (1) - Copyright Printscreen/YouTube

Danas Ruma slavi svoju gradsku slavu - Svetog Stefana Dečanskog i Dan Opštine - 24. novembar u znak sećanja na prisajedinjenje Srema Kraljevini Srbiji.

Tim povodom danas je u hramu Silaska Svetog duha na apostole sluzena sveta liturgija, uz tradicionalno lomljenje slavskog kolača, a nedugo zatim polaganjem venaca na spomenik dr Žarka Miladinovića, počelo obelezevanje 24. novembra - Dana Opštine, koje će biti nastavljeno u Kulturnom centru, gde će se odrzati svečana skupštinska sednica.

"Prisustvovali smo liturgiji u našem Hramu povodom današnje  gradske slave, Svetog Stefana Dečanskog sa jedne strane, sa druge strane upravo smo polozili cveće na spomenik dr Žarku Miladinoviću. 24. novembar je bitan datum pre svega za naš grad, ali naravno i za drzavu u kojoj zivimo, s obzirom na to da je danas i verski praznik  koji naš grad proslavlja, ali isto tako pre 103 godine dr Žarko Miladinović je u našem gradu sa svojim saborcima odrzao sveopšti narodni zbor gde je donesena vazna odluka da se Srem, a sutradan na skupštini u Novom Sadu i ostatak Vojvodine, priključi matici - Kraljevini Srbiji. Nama Rumljanima svakako to treba da bude na ponos i ja naravno koristim priliku da svim građanima naše opštine čestitam današnji dan i svim vernicima koji današnji dan slave kao svoju krsnu slavu zelim da čestitam slavu", izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

Na današnjoj svečanoj sednici SO Ruma biće uručena i priznanja i nagrade zasluznim građanima i kolektivima.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Ruma. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike