24SEDAM VLADIMIRCI Predsednik opštine Goran Zarić obišao biomasni centar u Sloveniji

05.11.2021

09:01

0

Autor: 24sedam

Osnovna delatnost Biomasinog biomasnog centra Nazarje (BBC Nazarje) je prerada drveta u energetske svrhe

24SEDAM VLADIMIRCI Predsednik opštine Goran Zarić obišao biomasni centar u Sloveniji
Vladimirci Slovenija - Copyright Opština Vladimirci

Prredsednik opštine Vladimirci, Goran Zarić juče je obišao Biomasin biomasni centar „Nazarje“ koji se nalazi u Sloveniji.

Obnovljivi izvori energije i ekološko grejanje je prioritet. Osnovna delatnost  Biomasinog biomasnog centra Nazarje (BBC Nazarje) je prerada drveta u energetske svrhe. Vizija je usmerena na obezbeđivanje najsavremenije tehnologije koja će omogućiti fokusiranje na dugoročno efikasno, ekonomično i pristupačno grejanje, a pre svega očuvanje prirode kakva nam je data.

Istovremeno grejanje više objekata sa ugrađenim toplotnim stanicama i toplovodnom mrežom sa priključkom na zajedničku kotlarnicu odvija se preko jednog ložišta i odgovarajućim kotlovima na biomasu nazivnih snaga od 100 kV do nekoliko MV. Sistem toplotne snage radi tokom cele godine, a struja je delom za njihovu potrošnju.

Kompanija uspešno sarađuje sa mnogim projektantskim i instalaterskim kućama u pronalaženju optimalnih rešenja za grejanje novih objekata, kao i u energetskoj sanaciji postojećih objekata, od jednoporodičnih kuća do višestambenih naselja, javnih i industrijskih zgrada i sistema daljinskog grejanja. Pored sistema daljinskog grejanja, projektovani su i realizovani veliki broj sistema daljinskog grejanja za druge investitore sa ugrađenim kotlovima različitih kapaciteta.

Predsednik opštine Vladimirci, Goran Zarić, obišao je i Froling kotlove na biomasu snage od 7 do 1000 kV, a u bliskoj budućnosti će ljudi  iz uprave ovog Biomasinog biomasnog centra Nazarje (BBC Nazarje) posetiti opštinu Vladimirci.

Značaj njihove posete opštini Vladimirci, koja je najavljena od strane njihovih predstavnika, ogledaće se kroz postizanje saradnje u smislu obezbeđivanja ovakvog vida grejanja na biomasu Opštinskoj upravi opštine Vladimirci, školi i Domu zdravlja Vladimirci sa akcentom na očuvanje prirode.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike