24SEDAM NOVI SAD Kompanija "Kontinental'' širi kapacitete

15.06.2021

13:20

0

Autor: 24sedam

Potpredsednik ''Kontinentala'' Markus Moel rekao je da se u Novom Sadu ulaže u jedinicu koja se bavi iskustvima korisnika automobila

24SEDAM NOVI SAD Kompanija "Kontinental'' širi kapacitete
novisad.rs

Otvaranje nove visoko inovativne tehnološke jedinice razvojno-istraživačkog centra ''Kontinentala'' u Novom Sadu bila je tema današnjeg sastanka gradonačelnika Novog Sada Miloš Vučevića i predstavnika te kompanije. Kako je rekao gradonačelnik, još jednom se potvrdilo da je dolazak ''Kontinentala'', potpuno promenio ekonomsku poziciju i podigao Srbiju i Novi Sad u višu biznis ligu.

- Isporučili su sve što je ugovoreno, i više od toga. Oni svaki put kada se sretnemo najavlјuju nove planove koje žele da realizuju sa Gradom, Univerzitetom, odnosno sa našom državom. Šire Centar u Pupinovoj palati gde će zakupiti još 1000 m2, što znači da će zauzeti preko 9000 m2. Verujem da će ''Kontinental'' biti deo i Naučno-tehnološkog parka koji do kraja leta treba da bude otvoren za kompanije. Očekujemo i početak njihove grinfild investicije pored Zrenjaninskog puta u blizini Kaća. To je jedna od najpotentnijih lokacija za razvoj industrijskog parka. Završili smo arheološka istraživanja na tom lokalitetu i od avgusta ćemo početi komunalno opremanje. Grad će investirati gotovo milijardu dinara u novi industrijski park, pošto će Sever 4 ubrzo biti popunjen. ''Kontintal'' može da računa na punu podrpšku Grada, a posebno me raduje što jača srpski deo njihovog tima, odnosno što uvažavaju naše stručnjake. Mnogi će naći posao u toj kompaniji i imati fantastične plate, neće morati da odlaze u inostranstvo, a verujem da će se lјudi i vraćati da bi radili u takvoj firmi – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Potpredsednik ''Kontinentala'' Markus Moel rekao je da se u Novom Sadu ulaže u jedinicu koja se bavi iskustvima korisnika automobila.

- Zaposlićemo više radne snage i pojačati pogone za proizvodnju. Planiramo i podizanje grinfild objekta i tešnju saradnju sa Univerzitetom. Zato ćemo se sastati sa predstavnicima Fakulteta tehničkih nauka, jer očekujemo saradnju sa inženjerima iz oblasti elektronike pre svega. U nekoliko narednih godina planiramo da zaposlimo oko 200 novih inženjera, da usavršimo tehnološki postupak i uvećamo kompetitivnost svojih proizvoda na tržištu – izjavio je Moel.

Kako je ocenio direktor ''Kontinental automotiv Srbija'' Saša Ćoringa, puno je truda iza svake njihove nove investicije.

- Zahvalјujem se jedinicama koje su već prisutne u Novom Sadu, jer su pokazale celom svetu kako srpski inženjeri znaju da razvijaju nove tehnologije. Srbi su najspremniji da diktiraju trendove, pa je tako i odlučeno da nova jedinica bude formirana baš u Novom Sadu. Kolege su danonoćno radile da dokažu da je Novi Sad spreman za to – zaklјučio je Ćoringa.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi