24SEDAM KIKINDA Održan 5. Memorijalni košarkaški turnir “Jovana Kojić”

29.05.2021

15:04

0

Autor: 24sedam

Mirjana Mićić-Milanović, predsednica SOŽKK, kaže da na ovaj način neguju sećanja na njihovu nekadašnju igračicu

24SEDAM KIKINDA Održan 5. Memorijalni košarkaški turnir “Jovana Kojić”
P1270781-w1024 - Copyright Foto: Opština Kikinda

Peto izdanje Memorijalnog košarkaškog turnira “Jovana Kojić”, u znak sećanja na našu tragično nastradalu sugrađanku, okupio je u SC “Jezero” sedam ekipa. Mirjana Mićić-Milanović, predsednica SOŽKK, kaže da na ovaj način neguju sećanja na njihovu nekadašnju igračicu, ali i afirmišu žensku košarku u Kikindi:

- Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na podršci svih ovih godina. Veliku podšku nam pružaju i Jovanini najmiliji, rodbina i prijatelji. Ovoga puta, ugostili smo košarkašice iz Subotice, Novog Sada, Novog Bečeja i Srpske Crnje. Jovani u čast, košarku je igralo 115 devojčica- rekla je Mirjana Mićić-Milanović. Majka pokojne Jovane Kojić, koja je nastradala je 14. maja 2016. godine, nadomak Kanjiže, kod raskrsnice za Mali Pesak, nije imala snage da govori, ali je svoje emocije i utiske iznela u pismu koje je pročitano na terenu. Memorijalni turnir “Jovana Kojić” otvorio je Dragan Pecarski, član GV za sport i omladinu:

- Ovo je prilika da se setimo Jovane, da njenu energiju prenesemo na mlađe košarkašice. Na ovaj način, Jovana će uvek živeti u srcima njenih najmilijih, ali i svih koji vole košarku- poručio je Pecarski.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike