24SEDAM KIKINDA Resorno ministarstvo opredelilo kikindskom CSU više od 10 miliona

18.05.2021

11:27

0

Autor: 24sedam

Dejan Karanović, direktor ove ustanove, precizirao je da će se odobrena sredstva utrošiti za dalju modernizaciju objekta i povećanje smeštajnih kapaciteta

24SEDAM KIKINDA Resorno ministarstvo opredelilo kikindskom CSU više od 10 miliona
CDA_3707-w1024 - Copyright Foto: Opština Kikinda

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja opredelilo je kikindskom Centru za stručno usavršavanje nešto više od 10,3 miliona dinara za sanaciju potkrovlja i terase.

Dejan Karanović, direktor ove ustanove, precizirao je da će se odobrena sredstva utrošiti za dalju modernizaciju objekta i povećanje smeštajnih kapaciteta:

-U okviru Programa raspodele investicionih sredstava za 2021. godinu, dobili smo 10 miliona i 350 hiljada dinara. U nameri smo da potkrovlje adaptirano u sobe za smeštaj osam osoba. Na ovaj način, povećamo naše smeštajne kapacitete. U nameri smo i da terasu pretvorimo u klub salu. Koristiće nam za seminare, radionice i slične aktivnosti. Očekujemo da se ovi investicioni radovi okončaju do kraja godine- rekao je Karanović i podsetio da je Centar za stručno usavršavanje osnovan oktobra 2010 godine:

-Ogromnim trudom i radom, u prethodnom periodu, zaslužili smo značajno mesto na mapi srpskog obrazovnog sustema. Veliku zahvalnost dugujem Svetislavu Vukmirici, pomoćniku gradonačelnika. Zahvaljujući njegovim sugestijama prilikom apliciranja, kao što vidite, rezultat nije izostao. On nam je pomogao u ovim aktivnostima- priznao je Karanović. Članica GV za kulturu i obrazovanje, Milena Živkov, ukazala je da lokalna samoprava podržava rad CSU od početka osnivanja i rada:

-Izuzetno mi je drago što je njihov rad prepoznalo i podržalo resorno ministarstvo. Sigurno je da će nakon ovih ulaganja dodatno poboljšati uslove rada, ali i da će raspolagati većim smeštajnim kapacitetima. Na našu podršku mogu da računaju i u narednom periodu. Neki naredni pokrajinski i republički konkursi, prilika su da obezbede dodatna sredstva- konstatovala je ona.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Kikinda. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike