24SEDAM INĐIJA Nedeljni presek epidemiološke situacije

05.11.2021

12:02

0

Autor: 24sedam

U poslednjih sedam dana infekcija je dijagnostikovana i kod dece školskog i predškolskog uzrasta

24SEDAM INĐIJA Nedeljni presek epidemiološke situacije
Inđija - Copyright Printscreen / Youtube / RSFranceIDF

Na teritoriji Opštine Inđija trenutno je 584 aktivnih slučajeva zaraze virusom Kovid-19. Prema izveštaju inđijskog Doma zdravlja u poslednjih nedelju dana primećen je blagi pad broja lica koja se sa simptomima virusa javljaju na prvi pregled, dok je u porastu broj kontrolnih pregleda. Na dnevnom nivou u kovid ambulanti inđijskog Doma zdravlja obavi se oko 220 pregleda od tog broja pozitivnih na Kovid-19 je oko 40 pacijenata.

U poslednjih sedam dana infekcija je dijagnostikovana i kod dece školskog i predškolskog uzrasta. Među decom školskog uzrasta, od 26 testiranih pozitivnih je 5, dok je među decom predškolskog uzrasta od testiranih 85, virus Kovid-19 potvrđen kod njih 35.

Protekle nedelje zabeleženo je veliko interesovanje za imunizaciju svih uzrasnih doba. Nadležni kao najefikasnije sredstvo protiv virusa Kovid-19 ističu upravo vakcinaciju za koju je obezveđena dovoljna količina doza.

Radno vreme punkta za imunizaciju u Inđiji je od 08.00 do 16.00 časova i subotom od 08.00 do 13.30 časova. 

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Inđija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike