24SEDAM VLADIMIRCI Potpisan ugovor sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine

14.07.2021

12:39

0

Autor: 24sedam

Ukupna sredstva predviđena ovim projektom su 8.125.000 dinara

24SEDAM VLADIMIRCI Potpisan ugovor sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine
Ugovor, Opština Vladimirci - Copyright Opština Vladimirci

U Palati Srbija opština Vladimirci 12. jula potpisala je Ugovor o sufinansiranju realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa na teritoriji istoimene opštine sa Ministarstvom zaštite životne sredine.

Ukupna sredstva predviđena ovim projektom su 8.125.000 dinara, a Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo je 6.500.000 dinara, dok učešće Opštine Vladimirci iznosi 1.625.000 dinara.

Projektom su predviđeni radovi na kompletnom uređenju priobalnog pojasa reke Vrbićanke, na parceli pored bazena u Vladimircima, koja se nekada koristila kao stočna pijaca. Formiraće se parkovska površina sa desne strane reke, dok je sa leve strane reke, pored bazena, a prema Domu učenika, planirano uređenje šetališta, izgradnja biciklističke staze, pešačke staze, sadnja drveća i formiranje drvoreda, opremanje prostora mobilijarom. Šetalište će se sa parkovskom površinom povezati pešačkim mostom, koji vodi ka bazenima i Domu učenika. U okviru parka biće formiran prostor za igru dece i  prostor za odmor i boravak u prirodi.

Cilj je da se stvore kvalitetni uslovi za boravak u prirodi, da se podstiču zdrave navike kod stanovništa, da se proširi postojeća zona sporta i rekreacije (bazen) i dopuni novim sadržajima u prirodnom ambijentu, a sve to da se građanima opštine Vladimirci obezbede što bolji uslovi za život na teritoriji naše opštine.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike