24SEDAM RUMA Sutra se održava operativno taktička vežba "Sistem 2021"

04.11.2021

10:16

0

Autor: 24sedam

Tokom vezbe subjekti iz sistema zaštite i spasavanja prikazaće spremnost i sadejstvo u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće, demonstrirajući obučenost za delovanje u vanrednim situacijama

24SEDAM RUMA Sutra se održava operativno taktička vežba "Sistem 2021"
rUMA - Copyright Opština Ruma

Opština Ruma je jedna od 50 lokalnih samouprava koje će u petak, 5. novembra 2021. godine, uzeti učešće u operativno-taktičkoj vezbi subjekata i sistema zaštite i spasavanja "Sistem 2021".

Tim povodom danas su u Gradskoj kući obavljene završne pripreme za sutrašnju pokaznu vezbu koja se organizuje pod ingerencijom Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom vezbe subjekti iz sistema zaštite i spasavanja prikazaće spremnost i sadejstvo u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće, demonstrirajući obučenost za delovanje u vanrednim situacijama.

Iako će sutrašnja vezba u Rumi biti organizovana realno, kao da se nepredviđena nesreća stvarno dogodila, Opština Ruma APELUJE NA GRAĐANE DA BUDU SPOKOJNI, nema razloga za brigu, jer će se na bezbedan i profesionalan način simulirati reakcija civilnog sektora zaštite i nadleznih sluzbi i institucija u rešavanju kriznih situacija.

Početak dvočasovne vezbe je zakazan u 10 časova, a ona će se odigrati na nekoliko lokacija u Rumi i to: u Gradskoj kući; u kompaniji Jakob Beker(Industrijska ulica - mesto "akcidenta"); u delu ulice Miša Uboja(mesto za evakuaciju); i u Sportskom centru Ruma(mesto zbrinjavanja).

Vezba, koja će po prvi put, od vremena bivše SFRJ, biti izvedena u ovakvim razmerama i formatu istovremeno će se odrzati na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.

U operativno-taktičkoj vezbi "Sistem 2021" učestvovaće oko 8.000 ljudi, pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, Vojske Srbije, Gorske sluzbe spasavanja, subjekata i snaga jedinica lokalne samouprave, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta Opštine Ruma. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike