24SEDAM VLADIMIRCI Petrovdanski dani - od sportskih aktivnosti do muzike i folklora

11.07.2021

14:06

0

Autor: 24sedam

Predivne trenutke najavio je, uz želju da sve postane svetkovina svih Srba u rasejanju, predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić

24SEDAM VLADIMIRCI Petrovdanski dani - od sportskih aktivnosti do muzike i folklora
Petrovaradinski dani Opština Vladimirci 4 - Copyright Opština Vladimirci

U okviru manifestacije Petrovdanski dani koji su počeli u petak 9. jula uz sportska dešavanja, a koja su nastavljena i narednog dana, svečano su obeležili, na oduševljenje svih prisutnih, trubači orkestra Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, pobednici Guče 2016. godine.

Predivne trenutke najavio je, uz želju da sve postane svetkovina svih Srba u rasejanju, predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić.

Opština Vladimirci
 

Narodni poslanik i čelni čovek svih Srba iz regiona Miodrag Linta, oduševljen manifestacijom Petrovdanski dani, poželeo je da se građani okupe uz svoju crkvu i neguju tradiciju, čuvajući srpski duh, a po receptu koji nude Vladimirci.

Sve su pesme, kolo i vedru atmosferu pretočili u nezaboravne trenutke članovi Kulturno umetničkih društava iz Busije, Starih Banovaca i Klenja, uz uzornog domaćina folklorne sekcije biblioteke "Diša Atić".

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike