24SEDAM VLADIMIRCI Održana peta sednica Skupštine opštine

25.06.2021

15:47

0

Autor: 24sedam

Odbornici su se izjašnjavali o devetnaest tačaka dnevnog reda

24SEDAM VLADIMIRCI Održana peta sednica Skupštine opštine
Мала-слика-5-scaled - Copyright Foto: Opština Vladimirci

peta po redu redovna sednica Skupštine opštine Vladimirci. održana je danas. Odbornici su se izjašnjavali o devetnaest tačaka dnevnog reda.

Na današnjoj sednici donet je Operativni plan za odbranu od poplava za vode II reda za područje opštine Vladimirci za 2021. godinu, na koji je mišenje dalo Javno poljoprivredno preduzeće „Srbijavode“, Vodoprivredni centar „Sava-Dunav“.

Takođe je doneta i Odluka o završnom računu budžeta opštine Vladimirci za 2020. godinu.

Na sednici je usvojen i Predlog Odluke o trećem rebalansu budžeta opštine Vladimirci za 2021. godinu, koji je obrazložila Ivana Gagić, rukovodilac Odeljenja za budžet, finansije, privredu i lokalno – ekonomski razvoj.

Odbornici su takođe usvojili i Predlog Odluke o pokretanju postupka otuđenja nepokretnosti iz javne svojine opštine Vladimirci prikupljanjem pismenih ponuda, koji je prethodno bio utvrđen i na sednici Opštinskog veća.

Na današnjoj sednici donet je i akt kojim se pristupa izradi nacrta novog Poslovnika Skupštine opštine Vladimirci.

Foto: Opština Vladimirci
 

U skladu sa Odlukom o praznicima i priznanjima opštine Valdimirci, doneto je i Rešenje o imenovanju Organizacionog odbora za obeležavanje Dana opštine i Slave opštine. Za predsednika imenovan je Goran Zarić, predsednik opštine.

Odbornici su dali i saglasnost na Cenovnik komunalnih usluga, koje pruža JKP „Izvor“ Vladimirci.

Obrazovane su i Komisija za pregled i ocenu podnetih zahteva za sufinansiranje mere energetske tranzicije i Stručna komisija za praćenje realizacije mere energetske tranzicije.

Takođe je doneto i Rešenje o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Za predsednika komisije imenovana je Tamara Obrenović, diplomirana pravnica.

Na sednici je konstatovan i prestanak mandata direktora Biblioteke „Diša Atić“ Vladimirci, zbog isteka mandatnog perioda na koji je ista bila imenovana.

U skladu sa odredbama Zakona o kulturi, Zakona o javnim službama i Zakona o bibliotečko – informacionoj delatnosti, Skupština je donela i rešenje o imenovanju direktora Biblioteke „Diša Atić“ Vladimirci. Za direktora je imenovana Jasmina Kojičić, diplomirani geograf iz Vladimiraca, za čije imenovanje je saglasnost data i od strane Matične biblioteke u Šapcu.

Na sednici je usvojen i Predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JKP „Izvor“ Vladimirci. Rok za podnošenje prijava na javni konkurs je 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u „Službenom glasniku Republike Srbije“. Oglas će biti objavljen i u najmanje jednim dnevnim novinama koje se distribuiraju na celoj teritoriji Republike Srbije, u roku od najduže osam dana od dana donošenja današnje odluke, kao i na internet stranici opštine Vladimirci, s tim što se ima navesti kada je javni konkurs objavljen u „Službenom glasniku Republike Srbije“.

Odbornici su, u vezi sa napred navedenim usvojili i Predlog Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje konkursa.

Foto: Opština Vladimirci
 

Preostale tačke, odnosile su se na Izveštaje o radu Opštinskog veća opštine Vladimirci i predsednika opštine koji su usvojeni.

Odbornica Sanja Đuričić, koja se javila za reč, pohvalila je rad predsednika opštine Gorana Zarića i istakla da su njegove aktivnosti od preuzimanja dužnosti, bile  usmerene na obezbeđenje uslova za realno funkcionisanje lokalne samouprave, kao i za izvršavanje zadataka iz delokruga nadležnosti predsednika opštine, utvrđenih zakonom i Statutom opštine Vladimirci.

Takođe je navela da predsednik opštine u svom radu pokazuje veliku posvećenost narodu i predanost poslu, kao i da radi  u skladu sa zakonom.

„Rad predsednika opštine zasnovan je na argumentovanim, realnim činjenicama i velikim rezultatima rada, u interesu naših građana“, istakla je odbornica za skupštinskom govornicom.

Sednici su prisustvovala 24 odbornika. Na istoj su potvrđeni mandati dva nova odbornika.

Sednica je protekla u radnoj i konstruktivnoj atmosferi.

Odobreni projekat sufinansiran je iz budžeta opštine Vladimirci. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike