Muke Subotičana: Već pet godina ih guši smrad sa farme svinja! Uginule životinje zakopane po dvorištu

27.10.2021

09:19

0

Autor: J. S. J.

Ovde se toliko oseti smrad da kada smo napolju pola sata, posle toga svu garderobu skidamo i odmah se tuširamo, jer je miris nepodnošljiv, kaže Arpad Erdeg

Muke Subotičana: Već pet godina ih guši smrad sa farme svinja! Uginule životinje zakopane po dvorištu
Profimedia

Davor Bošković, iz Temerina, zbog nesnosnog smrada svinja koji je dopirao sa farme koja se nalazi pored njegove porodične kuće, odlučio se na štrajk glađu, a isti scenario preživljavaju i meštani Celjske ulice u Subotici koji već petu godinu muku muče sa komšijom koji tek povremeno poseti svoju, još niko ne zna da li legalnu, farmu svinja.

Da li je farma legalna ili ne, da li je vlasnik posećuje čisto da bi razbacao uginulu prasad po dvorištu kako bi komšijama priredio još jedno prijatno veče puno muva, pacova i, sada, svraka, koje su osetile bogatu trpezu, samo su neka od postavljenih pitanja, prenosi portal "Subotica danas".

- Ovde se toliko oseti smrad da kada smo napolju pola sata, posle toga svu garderobu skidamo i odmah se tuširamo, jer je miris nepodnošljiv - kaže Arpad Erdeg, koji moli nadležne da rešavaju problem.

Republički veterinarski inspektor kaže da slučaj vlasnika farme povodom neuslovnog držanja životnja čije meso će se sutra možda naći i na trpezi njegovog komšije nije u njegovoj nadležnosti, a isto tvrdi i komunalna inspekcija.

- Vlasnik farme baca uginule svinje po dvorištu ili ih ukopava, a niko na to ne reaguje već gotovo pet godina - kaže Melinda Stanković, iz Celjske, koja više svoje dete i ne izvodi napolje.

Meštani se plaše i zaraze, plaše se da im je voda zagađena, ali ipak je koriste.

- Prozor ne možeš otvoriti, veš napolju ne prostiremo jer ga posle toga  možemo ponovo prati - kaže Gordana Salma, i ističe da je nedopustivo da deca odrastaju u takvimuslovima.

Predsednik Saveta mesne zajednice Mirsad Nalić kaže da je reagovao na ovaj problem čim je dobio poziv.

- Moja je molba da se konačno dogovore republička veterinarska inspekcija, odnosno komunalna inspekcija, da li farma ovakva kakva jeste, sa tendencijom porasta, ispunjava uslove za rad - kaže Nalić, dodajući da je pokušao da sa vlasnikom uspostavi kontakt, ali se on, iako je obećao da će doći, na svojoj farmi nije pojavio.

Bonus video

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti