Vanredna situacija u Vlasotincu ostaje na snazi: Zatvaraju se pijace, deo vrtića "Kolibri" prelazi na onlajn

24.11.2020

09:13

0

Do 21 sat je dozvoljen rad apotekama, pumpama i objektima koji dostavljaju hranu

Vanredna situacija u Vlasotincu ostaje na snazi: Zatvaraju se pijace, deo vrtića "Kolibri" prelazi na onlajn
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Vanredna situacija u opštini Vlasotince ostaje na snazi do daljnjeg, odlučili su članovi Štaba za vanredne situacije na večerašnjoj sednici. Razlog je izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija koja ima tendenciju daljeg pogoršanja, saopšteno je iz ove opštine.

U cilju suzbijanja širenja epidemije, a u skladu sa merama republičkog štaba, od 24.novembra do 3.decembra od 18 do pet sati narednog dana neće raditi ugostiteljski objekti, tržni centri, ustanove kulture, kazina.

Do 21 sat je dozvoljen rad apotekama, pumpama i objektima koji dostavljaju hranu.

Dom zdravlja Printscreen/Google Maps

Maske su obavezne u zatvorenim objektima, kao i na otvorenom gde nema uslova za držanje fizičke distance. Javna okupljanja više od pet osoba i dalje su zabranjena, kako u otvorenom, tako i u zatvorenom. Iz ove odluke izuzete su radne sredine, škole, prodavnice, tržni centri i slični objekti za koje važi pravilo prisustva jedne osobe na četiri metra kvadratna korisne površine.

Načelniku Opštinske uprave i direktorima javnih preduzeća i ustanova naloženo je da omoguće rad od kuće zaposlenima kojima radni proces to dozvoljava.

Profimedia

„Komunalac“ obustavlja rad zelene, mlečne i stočne pijace od 24.novembra do 3.decembra, a „Vodovod“ će nastaviti s pojačanom dezinfekcijom javnih površina.

Od sutra do petka 27.novembra na onlajn program prelaze tri grupe pripremnog predškolskog programa i jedna mlađa vaspitna grupa u vrtiću „Kolibri“ u Vlasotincu, zbog petoro pozitivnih radnika predškolske ustanove i šestoro koji čekaju rezultate testiranja. U Štabu podsećaju da nisu nadležni da odlučuju o prelasku škola na rad na daljinu.

Pročitajte još: Epidemiološka situacija u Zrenjaninu složena: Oko 100 zdravstvenih radnika van sistema

Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje, u saradnji sa policijom, strogo će kontrolisati poštovanje mera izolacije i samoizolacije, saopšteno je.

Članovi Štaba za vanredne situacije u Vlasotincu još jednom apeluju na građane da poštuju mere lične zaštite i sprovode redovnu dezinfekciju radnog i životnog prostora, kako bi svi zajedno suzbili širenje zarazne bolesti kovid 19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jugpress

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike