Dečak (2) primljen u bolnicu sa obostranom upalom pluća: Stanje se polako popravlja

08.10.2021

13:13

0

Dete je primljeno s teškom kliničkom slikom pre nekoliko dana i već se oporavlja

Dečak (2) primljen u bolnicu sa obostranom upalom pluća: Stanje se polako popravlja
163369123115960097731555061908opsta-bolnica-prijepolje-foto-rina - Copyright RINA

Dečaku iz Prijepolja, 2019. godišta, kome je dijagnostikovana obostrana upala pluća, usled zaraze virusom korona, stanje je bolje, kaže doktor Zoran Drobnjak, direktor Opšte bolnice Prijepolje.

- Dečak je trenutno smešten u Užičkoj bolnici i stanje mu je, kako čujemo, bolje. Rendgenski snimak je pokazao obostranu upalu pluća po prijemu u kovid ambulantu u Prijepolju, nadamo se da će doći do još većeg poboljšanja njegove kliničke slike i potpunog ozdravljenja - kazao je kratko Drobnjak, prenosi RINA.

Odmah je naložio transport u opštu bolnicu u Užice jer ta ustanova ne leči decu, a za ceo okrug u tom slučaju nadležna je užička bolnica. 

Doktorka Dara Savić Božović, načelnica pedijatrije u užičkoj bolnici kaže da je dete primljeno s teškom kliničkom slikom pre nekoliko dana i da se već oporavlja.

- Dvogodišnjak iz Prijepolja je sada bolje, stabilno, bez temperature, urednih vitalnih funkcija. Klinički nalaz na plućima je u poboljšanju, a ostali nalazi, pa i na srcu, su dobri. A dete je kod nas stiglo sa težom kliničkom slikom, s teškom upalom pluća - kaže dr Savić Božović, prenosi Kurir.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. B.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike